Nieuwsbericht

Broederstrijd in de Apollohal

4 december 2014

Zorg en Zekerheid Leiden stuit zondagmiddag in Amsterdam op een team dat in de winning mood verkeert. Op de avond dat de Leidse ploeg gehakt maakte van Maxxcom BSW (102-55), haalde BC Apollo de eerste overwinning van het seizoen. In het hoge noorden wisten de Amsterdammers met 89-97 van Aris Leeuwarden te winnen. De kans dat BC Apollo de winning streak weet te verlengen, is echter zeer gering. Daarvoor is het niveauverschil tussen beide ploegen nu eenmaal te groot. Het duel in de Amsterdamse Apollohal begint zondag om 17.00 uur.

Met het oog op de drie topwedstrijden aan het eind van het jaar, zal Eddy Casteels geen genoegen nemen met een slappe vertoning en eventuele onderschatting van de Amsterdammers. Een herhaling van de wedstrijd tegen Den Helder Kings is zeker niet gewenst. Casteels liet het team de beelden na het weekend meteen bekijken om aan te geven wat er fout ging.

Tegen Maxxcom BSW maakte Zorg en Zekerheid Leiden niet dezelfde fout. Er werd vrij eenvoudig gewonnen. Op het laatst stond Joe Willman in het veld, geflankeerd dor Kasper Averink, Tomas Breel, Bas Nelemans en Floris Versteeg. Het belette Zorg en Zekerheid Leiden niet om voor de derde keer dit seizoen de grens van de honderd punten te doorbreken. En passant konden Worthy de Jong en Rogier Jansen behoorlijk wat rust nemen.

BC Apollo heeft het financieel natuurlijk erg moeilijk. Toch proberen de Amsterdammers er nog wat van te maken. Reggie Keely is na een kortstondig buitenlands avontuur in Hongarije weer in de hoofdstad teruggekeerd. Voor de strijd onder de borden scheelt dat wel weer wat. Tevens vermeldt de meest recente spelerslijst van BC Apollo ook de naam van Hicham Kherrazi. Hij zou zondag zo maar zijn debuut kunnen maken tegen de ploeg van zijn jongere broertje Mohamed Kherrazi.

Ondanks deze toevoegingen is Zorg en Zekerheid Leiden het aan zijn stand verplicht om in de Apollohal met ruime cijfers te winnen. In de thuiswedstrijd werd het in oktober al eens 95-66 en ook toen speelde Keely al mee. De Apollohal is niet zo ver van Leiden verwijderd. De spelers zouden het zeer waarderen als zij zich in Amsterdam ook gesteund weten door veel supporters.