Nieuwsbericht

Winst in laatste oefenduel

30 september 2007

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de laatste oefenwedstrijd op weg naar het seizoen 2007-2008 gewonnen. In de gezellig drukke Vijf Meihal werd een geslaagde Open Dag afgerond met een overwinning op Omniworld: 91-78. Het was lang niet op alle fronten goed en er werd soms erg slordig gespeeld, maar aan duidelijkheid liet de uitslag tegen de ploeg uit Almere weinig te wensen over. Dat gaf de burger (lees: 500 supporters op de tribunes) in elk geval moed.

Het was duidelijk dat coach Ivo Boom nog wat aan het zoeken is naar de beste combinaties. Daarom wisselde hij veel en begon hij bijvoorbeeld ook verrassend met Johan Kuijper in de basis en Nick Curtis op de bank. Dat werkte even niet - Omniworld nam een 4-9 voorsprong - maar Kuijper begreep snel wat er van hem werd gevraagd en ging stevig naar de basket.

Daar lagen de kansen voor ZZ Leiden, want Omniworld heeft zonder de geblesseerde Mike Nahar niet al te veel lengte. Coach Marco van den Berg wil het met slechts twee Amerikanen (Sean Brooks en Brandon Griffin) proberen en neemt daarmee bewust risico. Foutenlast van een van beiden of een blessure zou de polderploeg kunnen opbreken.

Niet alleen Johan Kuijper kon zich uitleven. Naast hem speelde David Chiotti zijn beste wedstrijd tot nu toe en bewees dubbel en dwars, waarom Boom hem graag wilde hebben. Met 29 punten (waaronder 2 op 2 driepunters) en acht rebounds was hij de beste man van het veld, al kwam Omniworlds Tjoe de Paula (28 punten) dicht in de buurt.

Het was Chiotti, die met een driepunter voor 13-13 zorgde, waarna ZZ Leiden de wedstrijd overnam. Via 24-22 werd het 44-37 bij de rust en zat de wedstrijd eigenlijk al na het derde kwart op slot bij 66-57. In de slotfase sprong ZZ Leiden verder weg naar de nog ruime 91-78 overwinning.

Scores ZZ Leiden: Chiotti 29 (8 reb), Kuijper 14 (6 reb), Burger 12, Wilson 9, Curtis 9, Krieger 8, Nash 7, Royé 3 (7 ast).
Topscorers Omniworld: De Paula 28, Griffin 20 (11 reb), Brooks 11, Kramer 11.