Nieuwsbericht

Supporter in de spotlights - Esther van den Aardweg

2 december 2014

Fans heb je in allerlei soorten en maten, maar ze hebben één zaak gemeen: ze steunen onze vereniging ZZ. De ware fan is natuurlijk lid van de Devils. Een daarvan is Esther van den Aardweg. Je kunt haar bij de thuiswedstrijden vinden achter de basket in de buurt van de bank van onze helden. Vandaag staat ze even in het zonnetje.

 

SUPPORTER IN DE SPOTLIGHTS – ESTHER VAN DEN AARDWEG
1. Wil je je even voorstellen? Ik ben Esther van den Aardweg, 30 jaar en ik zit in een rolstoel. Door een zuurstoftekort bij de geboorte liep ik hersenletsel op. Mijn spieren zijn constant verkrampt en dat is niet alleen pijnlijk, maar ook heel lastig. Maar pas op he, ik woon gewoon op mezelf en red me meestentijds prima.

2. In hoeverre volg je basketbal? ZZ volg ik natuurlijk; ik ga naar elke thuiswedstrijd als ik kan. Mijn broer basketbalt en mijn vader volgt ook de NBA.

3. Andere sporten? ik ben weg van de Olympische Spelen en als ik een sporter moet noemen: Sven Kramer. Hij is een topper en nog een lekker ding ook.

4. Sport je zelf? Ik doe aan rolstoelhockey. Er wordt een hockeystick aan mijn rolstoel gebonden en zo kan ik toch nog aan een teamsport meedoen.

5. Hoe ben je bij ZZ terecht gekomen? Via mijn vader. Hij nam me een keer mee en ik was direct verslingerd. Marcel (Lingerak) komt wel eens bij ons thuis. Dan ging het natuurlijk over basketball, hij heeft me overgehaald lid te worden van de Devils

6. Heb je een vaste plek in de hal? Zeker! Ik zit bij de cornervlag als het een voetbalwedstrijd zou zijn. Bij de verkoopstand van diezelfde Devils.

7. Gevoel voor sympathie voor welke andere Nederlandse club? Groningen vind ik ook wel een leuke vereniging.

8. Leukste/sympathiekste/grappigste Leidse speler ooit? Monta McGhee, daar hoef ik dus echt niet over na te denken. Sorry Worthy, jij mag er best ook zijn, maar er is maar één Monta!!

9. Wat verwacht je van dit seizoen? Kampioen natuurlijk! Den Bosch wordt de grootste rivaal. Het wordt een heel spannende competitie en de play-offs worden heel close. (Dit interview vond plaats voor de veegpartij tegen de Kings. Twijfel dus niet aan het basketballinzicht van Esther)

10. Volg je de fansite? Zeker! Altijd leuk leesvoer

11. En dan wil ik dit nog even zeggen: Ik voel me hier in de hal thuis. Ik word altijd goed ontvangen en iedereen is vriendelijk en heeft geduld met me. Ik ben zelfs mee geweest naar Zwolle. Dat had Martin Spiekert geregeld. Een regelrechte topdag. Ik voel me thuis bij ZZ