Nieuwsbericht

Snelle kans op eerherstel

1 december 2014

Waren het zaterdag de mysterieuze krachten in de sport? Was Port of Den Helder Kings nou werkelijk zo goed of speelde Zorg en Zekerheid Leiden voor de verandering eens een keer erg slecht? Hoe dan ook, Zorg en Zekerheid Leiden krijgt woensdagavond al de kans op eerherstel wanneer Maxxcom BSW naar de Vijf Meihal komt. Het midweekse duel begint om 20.00 uur.

Maxxcom BSW kreeg vorig jaar vijf keer klop van Zorg en Zekerheid Leiden. Alleen het eerste duel, in Leiden, bleef tot het einde aan toe spannend. De vier andere wedstrijden leken meer op een walk-over. Eén keer werd in Weert zelfs de magische grens van de honderd punten genomen.

In oktober speelden beide ploegen al tegen elkaar in Weert. Zorg en Zekerheid Leiden had erg veel moeite, wat voor een deel te maken had met een slechte, korte warming-up. Jeremy Ormskerk leek zeker voor rust niet te kunnen missen en was er mede verantwoordelijk voor dat de Limburgers pas in het laatste kwart moesten capituleren. De oud-speler van Zorg en Zekerheid Leiden is er vanwege blessureleed vanavond niet bij.

Het ontbreken van Ormskerk – en nog eens vier andere spelers – zorgt voor meer druk op de ervaren Kenneth van Kempen, Joost Padberg en de jonge Daan Rosenmuller, een van de kandidaten voor de titel Rookie of the Year. De laatste uitslagen van Weert zijn niet imponerend: SPM Shoeters won met 32 punten verschil, Donar sloeg een gat van 30 punten en zelfs Aris pakte zonder Miles Jackson-Cartwright een zege van 29 punten verschil.

Als Zorg en Zekerheid Leiden in normale doen steekt, moet woensdag een ruime overwinning behaald kunnen worden. Een dikke winstpartij tegen Weert is misschien niet maatgevend, maar het kan het zelfvertrouwen van een aantal Leidse spelers wel weer opkrikken.

Kasper Averink zat afgelopen zaterdag al weer op de bank. Een gebroken vinger hield hem een tijd langs de kant. Gezien de rotaties in de ploeg zou het prettig zijn als Averink snel weer in staat is mee te spelen en een bijdrage te leveren.