Nieuwsbericht

Voor het laatst tegen de Kings?

27 november 2014

Zorg en Zekerheid Leiden neemt het zaterdagavond op tegen Port of Den Helder Kings. Sinds er een ultimatum is gesteld aan het doorgaan van de Helderse formatie, vliegen de driepunters van alle kanten door de ring. Of de Kings nu wel of niet doorgaan na de deadline van 2 december, maakt zaterdagavond niet uit. Zorg en Zekerheid Leiden zal aan de bak moeten. Het duel in de Vijf Meihal begint om 20.30 uur.

In Den Helder speelde Zorg en Zekerheid Leiden een van de beste wedstrijden van dit seizoen, zeker na de pauze. Bij rust was de ploeg van Eddy Casteels al op voorsprong genomen, in het derde kwart werden meteen korte metten gemaakt met de Helderse formatie. In het laatste kwart liep het verschil snel op richting de twintig punten, maar de 70-85 overwinning mocht er zijn.

Sindsdien is er het nodige veranderd. Zorg en Zekerheid staat nog altijd bovenaan in de Dutch Basketball League met slechts één nederlaag. De Leidse ploeg lijkt met de week wat beter te gaan spelen. Dat wordt helemaal duidelijk als er tegen een echte topploeg moet worden gespeeld.

Port of Den Helder Kings staat inmiddels het water aan de lippen. Als er op dinsdag 2 december geen substantiële financiële bijdrage via een sponsor komt, is het over en uit in Den Helder. Op spelersgebied is alles nog bij het oude gebleven. De Amerikanen zijn er nog en in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden kan coach Jean-Marc Jaumin dit keer wel een beroep doen op Sergio de Randamie en Aron Royé. Beide spelers bleven tijdens het eerste duel geblesseerd langs de kant. Overigens was aan Leidse kant Joe Willman nog niet speelgerechtigd.

Het is nog wel de vraag of Patrick Hilliman zaterdagavond mee kan doen. De oud-speler van Zorg en Zekerheid Leiden kampt met een blessure. Assistent-coach Mike Nahar is er in elk geval niet bij. Hij heeft zich niet alleen teruggetrokken als coach van het Helderse team in de Dutch Talent League, maar ook als assistent van Jaumin.

Ondanks de financiële malaise schoot Port of Den Helder Kings vorige week zaterdag toch even uit zijn slof. Landstede Basketbal, dat tot die bewuste zaterdag alleen een keer van Zorg en Zekerheid Leiden had verloren, kreeg in de marinestad een ongenadig pak op de broek: 92-64. De Helderse ploeg verkeert in topvorm. Dat moet voldoende reden zijn om zaterdag naar de Vijf Meihal te komen.

Heb je nog een extra reden nodig? Wat te denken van een optreden in de rust van het Brabants Fietsharmonisch Orkest, een act van het Cultuurfonds Leiden? Daar moet je bij zijn, dus tot zaterdag in de Vijf Meihal!