Nieuwsbericht

Het kan spoken in het Kalverdijkje

19 november 2014

Zorg en Zekerheid Leiden reist komende zaterdag naar Friesland. Voor de tweede keer dit seizoen neemt de formatie van Eddy Casteels het op tegen Aris Leeuwarden. In eigen huis werden de Friezen na rust overlopen door Zorg en Zekerheid Leiden: 113-81. Gevaar voor onderschatting ligt op de loer. In het Kalverdijkje wil het nog wel eens spoken. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur.

Vorig jaar speelde Zorg en Zekerheid Leiden maar liefst zes keer tegen Aris Leeuwarden. In Leiden werd telkens gewonnen, maar in Leeuwarden was de oogst één keer winst, één keer gelijk (voor de beker) en één behoorlijke nederlaag. Overigens stond Zorg en Zekerheid Leiden in die ene winstpartij in het Kalverdijkje tot diep in het derde kwart op achterstand.

Aris Leeuwarden is een ploeg die het doorgaans vooral van de Amerikanen moet hebben. Spelverdeler Miles Jackson-Cartwright is de motor van de ploeg. Ryan Watkins en Marquise Simmons richten onder de borden veel schade aan. Oud-international Tjoe de Paula heeft ook een belangrijke inbreng bij de Friezen, maar is pas drie keer in actie gekomen. Ook de Franse Nederlander Phillip Bach en international Dexter Hope komen geregeld goed door. Grote tegenvaller is de Noor Torgrim Sommerfeldt. Ooit een groot talent, maar door blessures is daar niet zo veel meer van over.

Hoe goed sommige spelers ook kunnen zijn, als team doet Aris het nog niet al te best. Op dit moment staan de Friezen niet op een plaats die recht geeft op de play-offs, maar het seizoen is nog lang en de rangschikking zou over een paar weken zo maar overhoop gegooid kunnen worden.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft even rust gehad. Afgelopen weekend hoefde de ploeg niet in actie te komen. Het was tijd om nog even na te genieten van de tweede helft tegen Donar en om de foutjes uit de eerste helft onder de loep te nemen. De gebroken vinger van Kasper Averink geneest snel, maar deze wedstrijd komt nog te vroeg voor de spelverdeler.