Nieuwsbericht

ZZ Leiden opnieuw naar Groningen

11 november 2014

Zorg en Zekerheid Leiden gaat donderdag 13 november voor de tweede keer dit seizoen naar Groningen. Voor de SuperCup was Donar te sterk voor de Leidse formatie. Sindsdien is er bij beide ploegen wel wat veranderd. Voor Zorg en Zekerheid Leiden is het ook de laatste wedstrijd uit het drieluik tegen de toppers. Landstede Basketbal werd verslagen, tegen SPM Shoeters werd de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Gaat Zorg en Zekerheid Leiden donderdag in MartiniPlaza voor eerherstel?

In het eerste duel in Groningen kwam Zorg en Zekerheid Leiden er eigenlijk niet aan te pas. DeJuan Wright (20 punten) scoorde uit alle standen en inside domineerden Thomas Koenis (16 punten, 8 rebounds) en Ross Bekkering (12 punten, 11 rebounds). Na drie kwarten keek de formatie van Eddy Casteels tegen een 65-47 achterstand aan. In het laatste kwart deed Zorg en Zekerheid Leiden nog wat terug, waardoor er een 78-67 nederlaag op de borden kwam te staan. Will Felder speelde een van zijn beste wedstrijden in Groningen met 20 punten tegen een schotpercentage van 80%. De vele turnovers en het verliezen van de reboundduels (27 om 41) waren voldoende om een nederlaag in te luiden.

Zoals gezegd, sindsdien is er het nodige veranderd. Zorg en Zekerheid Leiden startte de competitie met zes overwinningen op rij, waarbij de hand van Eddy Casteels steeds meer zichtbaar werd. De ploeg zoekt snelheid en begint ook steeds beter te verdedigen. Daarnaast werd Joe Willman ook nog ingepast. Worthy de Jong verkeert in een uitstekende vorm en datzelfde kan ook gezegd worden van Dylon Cormier, ondanks zijn twee gemiste vrije worpen in de slotfase tegen SPM Shoeters. Cormier werd niet voor niets uitgeroepen tot speler van de maand oktober. Kasper Averink (gebroken vinger) zal dit duel zeker nog missen.

Bij Donar is in de tussentijd Lance Jeter aangetrokken. Een stevige spelverdeler die in het verleden goede dingen liet zien bij Aris Leeuwarden. Daarnaast heeft de ploeg ook Mark Sanchez aan zich weten te binden. Deze forward, die ook al een Fries verleden kent, zal donderdag zo goed als zeker nog niet van de partij zijn. De tewerkstellingsvergunning waar het UWV en de IND zich over buigen, laat doorgaans drie weken op zich wachten. Sanchez is pas vorige week gecontracteerd.

Het duel in MartiniPlaza begint om 19.30 uur.