Nieuwsbericht

Het dak moet er zaterdag af!

6 november 2014

Nadat Zorg en Zekerheid Leiden vorige week woensdag had afgerekend met de eerste belager – Landstede Basketbal –, komt zaterdag de volgende uitdager naar de Vijf Meihal. SPM Shoeters, de aartsrivaal uit Den Bosch, wil een gooi doen naar de koppositie, maar moet dan wel eerst langs Zorg en Zekerheid Leiden. Het wordt een duel op het scherp van de snede. Alle steun van het publiek is welkom, want hoe vaak gebeurt het niet dat de zesde man een beslissende rol speelt. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

Zorg en Zekerheid Leiden en SPM Shoeters troffen elkaar vorig seizoen vijf keer. Telkens ging de winst naar de Bosschenaren. Een reden te meer om zaterdag maar eens af te rekenen met deze negatieve reeks. Dat zal overigens maar voor een paar Leidse spelers gelden, want het merendeel was er vorig seizoen niet bij.

SPM Shoeters nam afscheid van de vier Amerikanen die daar vorig seizoen nog speelden. Hun plaatsen zijn ingenomen door de Amerikanen Brandyn Curry, Chris Denson, Reggie Johnson en Arvin Slagter, nog geen twee jaar terug de vaandeldrager van Zorg en Zekerheid Leiden. In de competitie heeft SPM Shoeters één nederlaag geleden, in een uitwedstrijd in Zwolle. Zowel Curry als Johnson was toen niet van de partij. Aan zelfvertrouwen zal er in Den Bosch geen gebrek zijn na de 71-69 overwinning op Enel Basket Brindisi voor de EuroChallenge.

Maar ook aan Leidse kant schort het beslist niet aan zelfvertrouwen. Daar hebben zes opeenvolgende overwinningen en een ongeslagen status wel voor gezorgd. Op aanvallend gebied toonde Zorg en Zekerheid Leiden al aan makkelijk te kunnen scoren. Daarvoor beschikt de ploeg over diverse wapens. Tegen Landstede Basketbal bleek de defensie van Zorg en Zekerheid Leiden uitstekend te functioneren. De bucket leek wel een onneembare vesting.

Die verdediging zal zaterdag zeker nodig zijn, want ook bij SPM Shoeters kan het gevaar van veel kanten komen. Vooral de nieuwste aanwinst Reggie Johnson heeft zich in de wedstrijd voor de EuroChallenge van zijn beste kant laten zien. Johnson is lang en zwaar, maar dat was Joe Burton van Landstede Basketbal ook. Eddy Casteels had een prima game plan ontwikkeld om Burton lam te leggen. Wat tovert de Belgische coach zaterdag uit zijn hoed om de aanval van SPM Shoeters te ontregelen?

Voor iedereen, behalve spelers en coach, is dat nu nog een vraag. Kom daarom zaterdag naar de Vijf Meihal, laat je horen en geniet van een ongetwijfeld aantrekkelijke wedstrijd. De wilskracht, strijdlust en snelheid van Zorg en Zekerheid Leiden tegen het voor velen onaantastbaar geachte SPM Shoeters, de gedoodverfde kampioen. Dit is een heerlijk affiche! Deze onvervalste derby mag je niet missen, daar moet je gewoon bij zijn!