Nieuwsbericht

Zorg en Zekerheid Leiden naar België

1 november 2014

Zorg en Zekerheid Leiden speelt morgenmiddag (zondag 2 november) een oefenwedstrijd in België. In Boom wordt om 16.00 uur aangetreden tegen Kangoeroes Basket Willebroek, dat tijdelijk onder leiding staat van Louis Casteels, de oudere broer van Eddy Casteels.

Met het oog op de naderende ontmoetingen met SPM Shoeters (8 november in de Vijf Meihal) en Donar (13 november in Groningen) is het voor Zorg en Zekerheid Leiden van belang wedstrijdritme en vorm te behouden en nog wat zaken bij te slijpen. Aangezien de Scooore League in België ook een oneven aantal ploegen telt, was het een logische zaak om bij onze zuiderburen een tegenstander te vinden.

Kangoeroes Basket Willebroek is de competitie slecht begonnen. Na vier wedstrijden werd coach Aleksander Peldic aan de dijk gezet. Assistent-coach Louis Casteels neemt de honneurs tijdelijk waar. De Belgische ploeg staat onderaan de ranglijst met nul punten na vijf duels.

In de voorbereiding oefende Zorg en Zekerheid Leiden twee keer tegen Kangoeroes Basket Willebroek. Het eerste duel, op woensdag 10 september in Willebroek, ging verloren met 91-75. Het was voor Leiden de eerste kennismaking met de nieuwe spelers. Op donderdag 18 september was de Belgische ploeg in Leiden ook de winnaar, al was het hier een stuk spannender: 87-91.