Nieuwsbericht

Zwaar drieluik voor ZZ Leiden

27 oktober 2014

Na vijf wedstrijden is Zorg en Zekerheid Leiden nog steeds ongeslagen in de Dutch Basketball League. De komende drie competitiewedstrijden zijn stuk voor stuk toppers die een beeld kunnen geven hoe de verhoudingen op dit moment liggen. Op 8 november komt SPM Shoeters op bezoek, op 13 november speelt Zorg en Zekerheid Leiden in Groningen tegen Donar. Maar de eerste zware wedstrijd staat voor woensdag 29 oktober op de rol. Landstede Basketbal komt dan op bezoek in de Vijf Meihal.

Landstede Basketbal is de enige ploeg naast Zorg en Zekerheid Leiden die nog geen enkele nederlaag heeft geleden, alleen hebben de Zwollenaren pas vier duels achter de rug. Daar zaten wel winstpartijen bij tegen SPM Shoeters (in Zwolle) en Donar (in Groningen).

Vorig seizoen vocht Zorg en Zekerheid Leiden al een stevig robbertje uit met Landstede Basketbal. In de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen behaalde de Leidse ploeg thuisvoordeel in de play-offs door Landstede Basketbal terug te wijzen. Uitgerekend de Zwolse ploeg werd de eerste tegenstander in de play-offs. In de beslissende derde wedstrijd wees Zorg en Zekerheid Leiden de belager uit Zwolle terug.
In de voorbereiding hebben beide ploegen al twee keer tegen elkaar gespeeld. Zorg en Zekerheid Leiden won op de Open Dag met 98-81, anderhalve week later werd het 78-70 voor de ploeg uit Zwolle.

Herman van den Belt beschikt weer over een prima team. Met goede buitenlanders in spelverdeler J.T. Tiller, forward Tyson Hinz en de stevige, maar o zo beweeglijke center Joe Burton. Ook qua Nederlanders zit het in Zwolle wel goed met international Leon Williams, de gevaarlijke scherpschutter Valentijn Lietmeijer, Ewoud Kloos en de twee big guys Nikki Hulzebos en Kenrick Zondervan.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden begint iedereen steeds beter zijn plaats te vinden. Rogier Jansen is weer dodelijk van buiten de driepuntslijn, Worthy de Jong speelt met veel energie aan beide zijden van het veld, Dylon Cormier is niet af te stoppen als hij naar de basket gaat en Mohamed Kherrazi is helemaal opgeleefd. Onder de borden houdt Zorg en Zekerheid Leiden stand met Will Felder (sterk in de post), schutter Jeroen van der List en de slimme Joe Willman. Van de bank is er geregeld speeltijd weggelegd voor de jonge Jan Driessen en Kasper Averink.

Van der List raakte tegen Challenge Sports Rotterdam aan zijn knie geblesseerd. De lange Gouwenaar gaf zondagochtend aan dat hij het nog even moet aankijken en dat de fysio zijn blik ook nog over zijn knie zal laten gaan. “Maar ik verwacht niks ernstigs”, aldus Van der List de met het oog op de drie belangrijke duels niet gemist kan worden.

Komend weekend reist Zorg en Zekerheid Leiden af naar België. De Leidse ploeg is dat weekend vrij in de Dutch Basketball League vanwege het feit dat er negen ploegen zijn. Eddy Casteels heeft voor zondagmiddag 16.00 uur een oefenwedstrijd in Boom geregeld tegen Kangoeroes Basket Willebroek.

Voor de topper van woensdag 29 oktober (aanvang 20.00 uur) kan Zorg en Zekerheid Leiden alle steun gebruiken om de ongeslagen status vast te houden. Kom daarom massaal naar de Vijf Meihal en steun uw Leidse favorieten. Met hulp van de befaamde zesde man kan Zorg en Zekerheid Leiden laten zien dat het dit seizoen gewoon meedoet om de prijzen.