Nieuwsbericht

Trekt Leiden de streak door naar vijf?

23 oktober 2014

Zorg en Zekerheid Leiden reist zaterdag met een honderd procent score naar Rotterdam om het in de vijfde competitieronde op te nemen tegen Challenge Sports Rotterdam. De zonder buitenlanders spelende Rotterdammers nemen momenteel de zesde plaats in door afgelopen zaterdag in Leeuwarden de eerste winst van het seizoen te boeken. De wedstrijd in het Rotterdamse Topsportcentrum begint om 20.00 uur.

Afgelopen seizoen won de Leidse ploeg alle wedstrijden tegen de Rotterdammers, maar dat ging lang niet altijd even makkelijk. Ook in de voorbereiding op dit seizoen was Zorg en Zekerheid Leiden in de Vijf Meihal sterker. Normaal gesproken moet de formatie van Eddy Casteels in staat zijn om ook de vijfde wedstrijd op rij te winnen.

De Leidse ploeg draait goed en slaat vrijwel elke wedstrijd na rust keihard toe. Scores kunnen van alle kanten komen. Vijf spelers (Worthy de Jong, Dylan Cormier, Jeroen van der List, Will Felder en Rogier Jansen) hebben een gemiddelde van meer dan tien punten per wedstrijd en Mohamed Kherrazi zit daar niet ver achter met gemiddeld negen punten.

De van BC Apollo overgekomen Lucas Steijn is de gevaarlijkste aanvaller bij de Rotterdammers. Hij is de enige speler in het team van Armand Salomon die in de dubbele cijfers scoort. Met Steijn (2.08 meter) beschikt de Rotterdamse ploeg over een behoorlijk lange frontlijn. Robert Krabbendam meet 2.14 meter en Bart Stolk is 2.10 meter lang. Daarnaast bezit de ploeg routine in Matthew Otten en de van Den Helder overgekomen Ties Theeuwkens, die in zijn eerste wedstrijd tegen Donar goed was voor 21 punten.

Aris Leeuwarden leek afgelopen zaterdag vrijwel zeker van de winst tegen Challenge Sports Rotterdam. Nadat de voorsprong voor de Friezen even 29 punten bedroeg (64-35 vlak na rust) leek er bij het ingaan van het laatste kwart geen vuiltje aan de lucht: 78-58. De Rotterdammers toonden echter karakter, iets wat Zorg en Zekerheid Leiden de afgelopen jaren ook typeerde, en wonnen het laatste kwart met 13-34 en daarmee de al bijna verloren gewaande wedstrijd met 91-92. Zorg en Zekerheid Leiden moet er dus rekening mee houden dat een grote voorsprong niet zo maar tot winst kan leiden.