Nieuwsbericht

ZZ Leiden klaar voor BC Apollo

16 oktober 2014

Na drie wedstrijden deelt Zorg en Zekerheid Leiden de koppositie met Landstede Basketbal, de enige andere ongeslagen formatie in de Dutch Basketball League. Zaterdagavond komt BC Apollo naar de Vijf Meihal. De Amsterdammers hebben tot nu toe twee wedstrijden gespeeld en zijn hekkensluiter. Het duel begint om 20.30 uur.

In de laatste thuiswedstrijd maakte iedereen kennis met het snelle en frivole spel van Zorg en Zekerheid Leiden. Vooral na rust werd Aris Leeuwarden compleet weggespeeld door een ontketende Leidse ploeg, met als absolute uitblinker Worthy de Jong. De 113-81 zege was er eentje om in te lijsten.

Daarna ging Zorg en Zekerheid Leiden on the road. Wat vorig jaar niet lukte, lukte nu wel en meteen al in de eerste wedstrijd, de Leidse ploeg verliet Den Helder met twee punten in de tas. Opnieuw sloeg Zorg en Zekerheid Leiden na rust toe: 70-85. Drie dagen later in Weert was het allemaal wat minder. Pas in het vierde kwart zette Zorg en Zekerheid Leiden, dat Joe Willman een goed debuut zag maken, het dapper strijdende Maxxcom BSW op afstand: 59-73.

BC Apollo heeft nog niet het genoegen van de winst mogen smaken. Toch was er positief nieuws voor de Amsterdammers die donderdag Reggie Keely mochten begroeten. De Amerikaan werd afgelopen seizoen in de eerste competitiehelft door Den Helder Kings bedankt voor bewezen diensten. Tegen Aris Leeuwarden, dat pas in de slotfase de zege veilig stelde, liet Keely zien dat hij ook een aardige driepunter in huis heeft. BC Apollo kan de Amerikaan goed gebruiken, want tot nu toe kwam de enige lengte van Max van Schaik en veteraan Harvey van Stein. De Amsterdammers zijn nu iets minder kwetsbaar onder de borden. De motor van de ploeg is echter Dimeo van der Horst. De van Magixx overgekomen speler is een bijna twee meter lange spelverdeler die soms op kracht naar de ring toe kan gaan.

Als Zorg en Zekerheid Leiden in de juiste vorm steekt, zou het geen moeite met BC Apollo moeten hebben. Het is, zeker na een matig potje in Limburg, te verwachten dat de Leidse spelers weer gaan rennen, vliegen en draven. En dat betekent spektakel in de Vijf Meihal. Wie weet loopt het verschil zodanig op dat de jeugd ook wat minuten mag pakken. Daarnaast is het zaterdag natuurlijk het officiële debuut van Joe Willman in de ‘schuur’. Kortom, genoeg redenen om zaterdagavond plaats te nemen op de tribune!