Nieuwsbericht

ZZ Leiden: op naar Weert

13 oktober 2014

Ook al is er dan een ploeg minder in de Dutch Basketball League, dat betekent zeer zeker niet dat de midweekse speelrondes verdwenen zijn. Zorg en Zekerheid Leiden mag dinsdagavond aantreden in Weert. Voor Maxxcom BSW is het de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Maxxcom BSW behoort net als afgelopen seizoen niet tot de topploegen. De Limburgers, die opnieuw zonder buitenalndse inbrengn acteren, eindigden vorig jaar als laatste met slecht vier overwinningen en vijf nederlagen tegen Zorg en Zekerheid Leiden: vier keer voor de competitie en één keer voor de beker. Op één wedstrijd in de Vijf Meihal na waren dat rustige avondjes voor Zorg en Zekerheid Leiden. In Weert werd zelfs nog de magische grens van de honderd punten doorbroken. Op 21 december vorig jaar werd het in Sporthal Boshoven 53-104. Dat was niet de hoogste score ooit in een uitwedstrijd, want dat is nog steeds de 120 punten van 8 maart 2008 toen Aris in Leeuwarden na twee verlengingen met 111-120 werd teruggewezen. Toch leverde deze wedstrijd wel een record op. Het was namelijk het grootste verschil (51 punten) ooit in een uitwedstrijd.

De Limburgers zijn er op papier in elk geval niet sterker op geworden. Sjors Besseling heeft een goede baan aangeboden gekregen die niet meer met topbasketbal te combineren valt. Ook de Russische Nederlander Roman Grigoryev is er dit jaar niet meer bij. Aangezien er alleen maar jonge spelers voor in de plaats zijn gekomen, is het duidelijk dat het meeste gevaar moet komen van Kenneth van Kempen en Jeremy Ormskerk, in de beginperiode onder Ivo Boom nog speler van Zorg en Zekerheid Leiden.

Zorg en Zekerheid Leiden verkeert in goede vorm. De mooie overwinning op Aris Leeuwarden met snel en frivool spel was al een voorbode van wat Eddy Casteels van zijn team wil zien. Afgelopen zaterdag werd dat in Den Helder na rust nog eens dunnetjes overgedaan.

Casteels wil dat de ploeg beter in uitwedstrijden gaat presteren. Dat was vorig seizoen een groot manco. In competitieverband kwam het maar één keer voor dat Zorg en Zekerheid Leiden een winning streak van twee kon laten aantekenen. Casteels kan dat aantal in de derde speelronde al evenaren. Het lijkt aannemelijk dat de youngsters dinsdagavond misschien wel eens wat meer minuten kunnen maken. Of Joe Willman al zijn debuut kan maken, was vandaag in elk geval nog niet bekend.

De wedstrijd in Weert begint om 20.00 uur. Wie niet naar het zuiden van het land afreist, kan de livestats natuurlijk volgen, maar check ook even het livestream kanaal van de DBL (http://new.livestream.com/DBL), want Maxxcom BSW streamde vorig seizoen alle thuiswedstrijden.