Nieuwsbericht

Serieuze test voor ZZ Leiden

10 oktober 2014

Na de prachtige overwinning op Aris Leeuwarden, afgelopen zaterdag in de Vijf Meihal, wacht Zorg en Zekerheid Leiden morgen een tegenstander van een ander kaliber. Rogier Jansen en Jeroen van der List keren terug naar hun thuishal van afgelopen seizoen. Zorg en Zekerheid Leiden mag het morgen om 19.30 uur namelijk opnemen tegen Port of Den Helder Kings.

Zorg en Zekerheid Leiden bewaart geen goede herinneringen aan de Helderse Kingsdome. Afgelopen seizoen gingen beide wedstrijden tegen de Kings verloren. De Helderse formatie won toen met 77-69 en 75-65. Maar sindsdien is er heel wat veranderd in Den Helder. De coaches Jean-Marc Jaumin en Mike Nahar zagen alleen Quincy Treffers en Kevin Landman terugkeren, voor de rest is de hele ploeg vernieuwd.

Een vernieuwing met een aardig Leids tintje. Patrick Hilliman speelde tussen 2010 en 2013 welgeteld 93 wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden. Aron Royé kwam in de periode 2006-2008 tot 61 wedstrijden voor de Leidse hoofdmacht. Don Rigters heeft ook in Leiden gespeeld, maar van zijn diensten werd geen gebruik gemaakt door het vlaggenschip.

Port of Den Helder Kings ging afgelopen zondag onderuit in Zwolle. Sergio de Randamie (is er morgen ook niet bij) en Aron Royé waren geblesseerd en de Amerikaan Cole Dickerson had nog geen tewerkstellingsvergunning gekregen. Het lijkt aannemelijk dat Dickerson er morgen wel bij is, of dat ook voor Joe Willman geldt, is nog maar de vraag.

Tegen Landstede kwamen alleen de twee Amerikanen Branden Frazier en Maurice Creek in de dubbele cijfers. Frazier is een balvaardige spelverdeler die tot 18 punten kwam. De gevaarlijkste man is echter Creek. Tegen Landstede was hij goed voor zes driepunters en 25 punten. In de voorbereiding had hij al een keer een wedstrijd met elf driepunters. Wil Zorg en Zekerheid Leiden winnen, dan moet Creek lamgelegd worden.
Vooral de tweede helft van de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden moet de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden veel vertrouwen hebben gegeven. Om nu een sprongetje ten opzichte van vorig seizoen maken, is het zaak om ook buiten het ‘koekoeksnest’, zoals Eddy Casteels de Vijf Meihal omschreef, wedstrijden te winnen.

Het duel in Den Helder begint om 19.30 uur.