Nieuwsbericht

Kleine nederlaag in Zwolle

23 september 2007

ZZ Leiden heeft het succesvolle trainingsweekeinde in Leeuwarden niet kunnen met op de terugweg een overwinning in Zwolle. In de sfeerloze Stilohal werd het een 67-63 nederlaag tegen Landstede. Het verschil werd door de Zwolse ploeg al gemaakt in het eerste kwart. De ploeg van coach Herman van den Belt nam toen een 22-7 voorsprong.
Coach Ivo Boom was zeer content over het trainingsweekeinde in Leeuwarden, waar zaterdag niet alleen ruim werd gewonnen van Aris Friesland (62-93), maar ook goed werd gewerkt aan teambuilding. Dat er in Zwolle werd verloren nam hij op de koop. Er was 's morgens nog getraind in de Friese hoofdstad. Niet heel zwaar, maar toch.

Mogelijk daardoor was het begin slap en kon Landstede snel de wedstrijd naar zijn hand zetten. De Zwolse ploeg zette veel druk en daarmede had ZZ Leiden moeite. Na de eerste tien minuten ging het een stuk beter, was er meer controle en liep het ook aanvallend wat beter.

Het gat kon echter niet worden gedicht en bleef schommelen rond de vijftien punten. Daar kon pas in de tweede helft iets aan worden gedaan. Landzaam kwam Leiden dichterbij. Te langzaam, want het duurde tot diep in het vierde kwart eer het verschil onder de tien punten kwam. In de laatste minuten kreeg de ploeg van Boom - vooral door de inbreng van JS Nash - zelfs nog winstkansen. Dat echter zou, gezien het wedstrijdverloop, een te grote beloning zijn geweest.

Scores ZZ Leiden: JS Nash 15, David Chiotti 14, Donald Wilson 13, Mick Burger 8, Nick Curtis 7 (9 reb), Johan Kuijper 6.
Topscorers: Rob Bostain 18, Gerad Punch 15, Nikki Hulzebos 12, Alexandre de Sa 10.