Nieuwsbericht

ZZ Leiden opent competitie tegen Aris

2 oktober 2014

Na een drukke voorbereiding met veel wedstrijden en nog een duel om de SuperCup, gaat zaterdag dan eindelijk de competitie beginnen. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball begint met een thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden. Dat kan een mooi duel worden, want de Friezen spelen al jaren snel basketbal en dat is nu precies wat Zorg en Zekerheid Leiden dit seizoen ook voor ogen heeft. De wedstrijd in de Vijf Meihal begint om 20.30 uur.

Tot nu toe speelde Zorg en Zekerheid Leiden wisselvallig, maar ondanks dat was er altijd wel ruimte voor spectaculaire acties. De kruip-door-sluip-door bewegingen van Worthy de Jong en Dylon Cormier, de shotblocks van Jeroen van der List, het buffelen van Mohamed Kherrazi en de spijkerharde dunks van Will Felder. Daarvoor kom je naar de hal om een basketbalwedstrijd live te zien. Het avondje uit moet ook echt een avondje uit worden. En dat betekent dat spectaculair (en winnend) basketbal gewenst is.

Voor het spektakel is Aris een uitstekende tegenstander. Sinds het debuut van de Friezen op het hoogste niveau wordt daar altijd up tempo gespeeld. Het is alsof het eerste vrije schot al meteen het beste schot is. Aris speelt met drie Amerikanen. Ryan Watkins en Marquise Simmons spelen dichtbij de ring, Miles Jackson-Cartwright moet de kar op gang trekken. Daarbij krijgt hij hulp van de Nederlandse guards Dexter Hope en Tjoe de Paula.

Een opvallende naam in de equipe van Tom Simpson is Torgrim Sommerfeldt. Deze Noorse forward gold enkele jaren terug als een van de grootste talenten in Europa. Door blessures is dat er nooit uitgekomen.

Na de laatste oefewedstrijd tegen Landstede Basketbal heeft Eddy Casteels weer een paar dagen kunnen sleutelen aan zijn formatie. Hoog tijd om in eigen huis te zien hoe Zorg en Zekerheid Leiden er nu voor staat. Uiteindelijk is de Open Dag ook al weer nagenoeg twee weken geleden. Kom daarom allemaal naar de Vijf Meihal en steun Zorg en Zekerheid Leiden. De eerste klap is immers een daalder waard.