Nieuwsbericht

ZZ Leiden voor vierde keer in SuperCup

24 september 2014

De SuperCup wordt zaterdag voor de vierde keer georganiseerd. De eerste twee edities leverde winstpartijen voor Zorg en Zekerheid Leiden op, vorig jaar pakte SPM Shoeters de bokaal. Dit keer neemt Zorg en Zekerheid Leiden het in Groningen op tegen landskampioen Donar

Wie de edities goed bekijkt, komt tot de conclusie dat Zorg en Zekerheid Leiden buiten de Sleutelstad alle duels heeft gewonnen. Bij de eerste editie in 2011 werd GasTerra Flames in Utrecht met 66-60 door de Leidse formatie verslagen. Een jaar later vond de strijd in het huis van de landskampioen plaats. Het toen nog EiffelTowers geheten Den Bosch moest de eer aan de rivaal uit Leiden laten: 57-67. Vorig seizoen waren de rollen omgedraaid. Tegen het einde van het derde kwart moest Zorg en Zekerheid Leiden toezien hoe SPM Shoeters wegliep naar een forse 47-68 zege.

Net als Zorg en Zekerheid Leiden heeft Donar, zoals de Groningse club nu weer heet, ook de nodige problemen met werkvergunningen gehad. DeJuan Wright, vorig jaar nog smaakmaker bij Zorg en Zekerheid Leiden, moest ook ruim drie weken wachten voor hij wat voor de Groningers mocht doen. Met Wright en een andere oud-speler van Leiden, Ross Bekkering, zijn twee belangrijke spelers van Donar genoemd. Ook Sean Cunningham speelt voor Donar. Het is dus een weerzien met oude teamgenoten.

Zorg en Zekerheid Leiden speelt onder Eddy Casteels in elk geval een ander spelletje. Er wordt veel meer gekeken naar de fastbreak. Dat levert makkelijke scores op, maar Zorg en Zekerheid Leiden heeft meer ijzers in het vuur. Jeroen van der List en Rogier Jansen zijn dodelijk van achter de driepuntslijn, Will Felder heeft een compleet arsenaal aan moves om van dichtbij te scoren. En Worthy? Ja, Worthy is Worthy en dat betekent weer veel atletische acties, hier en daar een turnover, maar overall van grote waarde. Het is nog even afwachten wat Dylon Cormier voor de ploeg kan betekenen, maar de geluiden zijn goed. Daarnaast heeft hij een uitstekend karakter en dat is ook belangrijk.

Nu de bus vol krijgen en met z’n allen naar Groningen om wellicht al het eerste feestje van het seizoen te vieren en de eerste prijs binnen te halen?