Nieuwsbericht

ZZ eert held van weleer

21 september 2014

Eert uw helden en vergeet nooit uw geschiedenis. Zorg en Zekerheid Leiden voegde zondag tijdens de Open Dag opnieuw de daad bij het woord. Vorig jaar was Mitchell Plaat even terug in de Vijf Meihal, dit keer was het de beurt aan Victor Bartolome, de wild behaarde en bebaarde center uit het kampioensteam van Parker Leiden in 1978.

Dat was in zijn tweede van in totaal drie Leidse jaren, voorafgegaan door twee seizoenen Typsoos Lions in Zandvoort en een seizoen Buitoni Flamingo’s in Haarlem.

Net als Plaat werd hij opgevangen en begeleid door Peter Paulides, zijn teammaatje van weleer en schudde hij de handen van onder anderen Hans van Rooden en Tony Lamping. Tijd doet veel met mensen, maar als het in de bovenkamer fris blijft, komen herinneringen en herkenningen vanzelf weer boven. En dat gebeurde zondag in de Vijf Meihal, waar hij mensen herkende uit zijn tijd als speler. Alsof de tijd even had stilgestaan.

Een ingelijste foto uit zijn Parker-tijd zal een plekje krijgen in het huis van de 2.13 lange Vic Bartolome. Bijna niet veranderd. Nou ja, het haar en de baard zijn grijs, maar dat mag natuurlijk als je bijna 66 jaar bent…