Nieuwsbericht

ZZ Leiden op weg naar huis

6 september 2014

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden keert vandaag weer terug naar Leiden. De hal op het trainingscomplex in Vittel blijft vandaag leeg. Alleen een bal ligt er nog, maar die was niet van de Leidse formatie. Vanaf maandag wordt er weer gewoon in Leiden getraind.

Tijdens de trainingen en praatsessies is er vooral gehamerd op een aantal items: respect, perfectie, discipline en teamwork. Het geloof in elkaar is aanmerkelijk gegroeid, getuige ook de kreet ‘winning…we will’. De opzet van het trainingskamp in Vittel mag zonder meer geslaagd worden genoemd.

De Leidse supporters kijken al uit naar maandagmiddag. Om 16.00 uur vindt de eerste training in de Vijf Meihal plaats. De laatste jaren kwamen er steeds meer fans kijken naar de eerste training. Wie zijn die nieuwe gasten? Kan die Amerikaan wel dunken? Wat voor oefeningen schrijft Eddy Casteels zijn ploeg voor? Wordt er weer puur vanuit de verdediging gewerkt of mag het tempo wat hoger liggen dan de laatste jaren het geval was? Vragen die niet allemaal op de eerste training beantwoord zullen worden, maar die ongetwijfeld op korte termijn wel duidelijk gaan worden. Uiteindelijk staan er deze week ook al enkele oefenwedstrijden op het programma.

De nieuwste aanwinst Dylon Cormier vliegt morgen naar Nederland. Ook al zal zijn tewerkstellingsvergunning nog niet rond zijn, Cormier heeft er zin in. Via de social media stelde hij zichzelf al een klein beetje voor. In een apart gesprek vertelde hij dat hij echt opgetogen is om naar Leiden te komen. “Ik ben nog nooit buiten de Verenigde Staten geweest. Ik ben zeer benieuwd en kijk er naar uit om nieuwe ervaringen op te doen.”