Nieuwsbericht

Spelers ZZ Leiden hard aan het werk

2 september 2014

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden bevindt zich momenteel in het Franse Vittel. De nieuwe coach Eddy Casteels liet er vandaag tijdens de eerste trainingssessie geen gras over groeien. De spelers reageerden goed op de training en werkten zich opnieuw in het zweet. Later vandaag is er nog een avondsessie.

Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi hoeven niet mee te doen aan de avondtraining. Voor beide spelers geldt een aangepast trainingsprogramma. Zij hebben rust nodig na zo’n lang avontuur met het Nederlands team anders zijn ze op 4 oktober bij de start van het seizoen al opgebrand. Ontspannen is dus het devies, en met de aanwezigheid van een whirlpool en een sauna zit dat wel snor.

Rogier Jansen en Jeroen van der List zijn nog niet helemaal hersteld van hun blessures. Zij trainen gedoseerd. De jonge spelers zijn dolenthousiast. Zij lopen de benen uit hun lijf. Casteels begrijpt wel dat hier sprake moet zijn van een gedegen opbouw, want de jongere spelers moeten hier ook aan kunnen wennen.
Wennen geldt nog meer voor Will Felder. Voor de Amerikaan is namelijk alles nieuw. Maar Felder laat al meteen zien dat hij een harde werker is en zijn handen niet omdraait voor een zware training.