Nieuwsbericht

Open Dag ZZ Leiden: voor elk wat wils

19 september 2014

Wil je leren basketballen van jouw idool van Zorg en Zekerheid Leiden of vind je een handtekening van een van jouw helden het einde? Of kijk je liever naar het danswerk van DC Dance of Burdie? Dat is allemaal mogelijk op de Open Dag van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball op zondag 21 september. De Open Dag wordt afgesloten met een oefenwedstrijd van het vlaggenschip van de vereniging tegen Landstede Basketbal uit Zwolle. Al met al een smakelijk gerecht. Dit mag je niet missen!

Om 12.00 uur gaat de Vijf Meihal open, waarna kinderen zich aan kunnen melden voor de Kids Clinic. Om 12.15 uur gaat de door Richard den Os opgezette clinic, die ruim een uur duurt, van start. Natuurlijk zijn de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden aanwezig om je de fijne kneepjes van het basketbalspel bij te brengen.
Om 13.30 uur wordt het veld vrijgemaakt om DC Dance alle ruimte te geven voor een kwartier durende demo van de cheerleaders. Deze spectaculaire danceact wordt gevolgd door de introductie van de Burdie dans. Wie weet staat iedereen straks bij wedstrijden van Zorg en Zekerheid Leiden samen met Burdie te dansen?

Vanaf 14.00 uur treedt speaker Martin Hooymans als gastheer op. Eerst zal hij in de Vijf Meihal de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden uitgebreid voorstellen. DJ Ruud zorgt voor de muzikale omlijsting, VJ Arie ondersteunt het voorstellen met fraaie beelden. Hooymans houdt tevens een interview met de nieuwe coach Eddy Casteels en de aanvoerder. Daarna krijgt iedereen de gelegenheid om handtekeningen van de spelers en coach te scoren. Of je gaat even op de foto met een van je basketbalidolen.

Vanaf 14.30 uur is de infomarkt in de Vijf Meihal open. Scouts geven uitleg over hun werk. De crew legt uit wat ze het hele jaar door doen en probeert nieuwe crewleden te werven. Sponsors hebben de mogelijkheid om stands te bemannen. Natuurlijk zijn de Leiden Devils en Burdie ook aanwezig. Voor de echte fan is er merchandising te koop, zoals het kampioensshirt van 2013 en caps. Heb je nog geen seizoenkaart die ontzettend veel voordeel biedt? Schaf hem dan op de Open Dag aan! Op de foto met de Super Cup bij de stand van de Devils of wat meer willen weten van de Rollers en de vrienden van de Rollers? Ook dat is allemaal mogelijk op de Open Dag. Even geen zin om iets met basketbal te doen, ga dan lekker los op het springkussen of neem een ijsje bij een heuse ijscoman.

Om 15.00 uur trekken de spelers zich terug om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Landstede Basketbal. Dat belooft een kraker te worden, want Landstede Basketbal was afgelopen seizoen toch een sterke tegenstander in de eerste ronde van de play-offs. Om 16.30 uur gaat dit duel van start.
Het is duidelijk dat alle ingrediënten om er weer een feestelijke Open Dag van te maken aanwezig zijn!