Nieuwsbericht

Zorg en Zekerheid Leiden naar Vittel

1 september 2014

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden is vanochtend naar het Franse Vittel vertrokken. Het trainingskamp, dat door de nieuwe trainer Eddy Casteels in het programma is opgenomen, duurt een week. Zaterdag keert het gezelschap terug naar Leiden. Vanaf maandag beginnen de trainingen bij Vlietlijn en in de Vijf Meihal.

De internationals Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi zijn ook van de partij, al werken zij in Vittel een aangepast trainingsprogramma af. De selectie bestaat verder uit de vijf andere contractspelers – Jeroen van der List, Rogier Jansen, Kasper Averink, Will Felder en Floris Versteeg. Tijdens het trainingskamp maken ook guard Adeola Morren, de forwards Tomas Breel en Jan Driessen en center Bas Nelemans hun opwachting. Dit viertal krijgt van Casteels de mogelijkheid geboden om dit seizoen hun kans te grijpen.

Krachtinstructrice Yvonne van der Stoep, teamverzorger Cees Damen en teammanager Gerry van der Vliet maken ook deel uit van het Leidse gezelschap in Vittel.

Voor Casteels is Vittel geen vreemde plaats. De Belgische coach belegde hier regelmatig een trainingskamp voor de ploegen waar hij in België hoofdcoach van was. Vittel is een gemeente in het Franse departement Vosges. De plaats in de regio Lotharingen bevindt zich in het arrondissement Neufchâteau. In Vittel borrelt ook de bron van het Vittel-watermerk.