Nieuwsbericht

Help Oranje aan de winst!

26 augustus 2014

Het Nederlands team staat morgenavond voor een zware opgave. Niet alleen moet Oranje, met Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi, in de Vijf Meihal winnen van Montenegro (aanvang 20.00 uur) om kans te maken op het EK, het moet liefst ook nog met ruime cijfers om een van de andere nummers twee voor te blijven. De grootste kans voor Oranjel igt in Groep F waar Letland met ruime cijfers moet en kan winnen van Roemenië.

De zakjapanners mogen morgen zeker van stal worden gehaald om uit te rekenen met hoeveel punten verschil Nederland van Montenegro moet winnen. We zullen u daar niet mee gaan vermoeien. Voordeel is wel dat de meeste wedstrijden waar Oranje baat bij heeft, al klaar zijn als Nederland gaat beginnen.

Dat Oranje bij het ingaan van de laatste speelronde nog steeds kans maakt, is al een prestatie van formaat. Vooraf gaf niemand een stuiver voor dit Oranje, maar door de enorme werklust en de wil om keihard te verdedigen – de handelsmerken van Toon van Helfteren – heeft onze nationale basketbaltrots de wereld verrast met twee zeges op Bulgarije en winst in Montenegro op een van de grote favorieten.

Voor alle duidelijkheid, een winstpartij van Nederland morgenavond is geen garantie dat Oranje naar het EK van 2015 mag. Dat hangt ook van andere wedstrijden af. Of het nu wel of niet gebeurt – we hopen natuurlijk van wel -, dit Oranje verdient uw steun. Deze ploeg heeft Nederland weer een beetje op de Europese basketbalkaart gezet. Dus trek morgen iets oranje aan, neem ratels en bellen mee, houd wat drinken bij de hand om uw stembanden te smeren en laat zien dat u achter Oranje staat. Kaarten zijn online te koop via http://www.eredivisiebasketballleiden.nl/tickets/koop-online. Maar wees er wel snel bij, want de belangstelling is groot en vol is ook in de Vijf Meihal nog altijd vol