Nieuwsbericht

Alle sporen leiden naar de Vijf Meihal

23 augustus 2014

Het Nederlands team speelt morgenavond de voorlaatste wedstrijd uit de kwalificatiereeks voor het EK in 2015. Op Cyprus neemt Nederland, met de Leidenaars Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi en oud-Leiden coach Toon van Helfteren, het om 18.00 uur op tegen Israël, de enige ploeg die van Oranje wist te winnen.

Het feit dat Nederland lange tijd gelijke tred wist te houden met de door twee NBA-spelers (Omri Casspi en Gal Mekel) versterkte Israëlische ploeg moet de burger moed geven. Te meer daar Arvin Slagter in Groningen totaal niet in de wedstrijd zat. Voeg daar nog eens aan toe dat Nederland in uitwedstrijden ongeslagen is, dan is een spannende wedstrijd absoluut niet ondenkbaar.

In de andere poulewedstrijd gaat Montenegro op bezoek bij Bulgarije. Voor de Bulgaren staat er niets meer op het spel, de Montenegrijnen moeten winnen om in elk geval in het spoor van Nederland te blijven. Er is een kleine kans dat Nederland zich morgen al plaatst voor het EK. Oranje moet dan zelf winnen op Cyprus én Bulgarije moet winnen van Montenegro.

Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat de wedstrijd van aanstaande woensdag, als Nederland in de Vijf Meihal aantreedt tegen Montenegro, de beslissing in de poule moet gaan brengen. Nederland moet die wedstrijd maar gewoon winnen. Er zijn nog wel andere scenario’s mogelijk, maar dan moet de zakjapanner er ook bijgehaald worden. De resultaten van morgen geven wat dat aangaat veel meer duidelijkheid.

Hoe dan ook, woensdag wordt het een wedstrijd waar u bij moet zijn. Oranje verdient een kolkende oranjemassa en een heksenketel. Het duel tegen Montenegro wordt zo goed als zeker een ‘do or die’ wedstrijd, dus uw steun is hard nodig om Oranje naar het EK te helpen. Afgelopen woensdag was de ambiance tegen Bulgarije al geweldig, maar het kan en moet nog beter. De Vijf Meihal moet tot op de laatste plaats gevuld worden. Wacht dus niet lang en koop nu alvast uw kaartje online, want vol is vol. Surf naar http://www.eredivisiebasketballleiden.nl/tickets/koop-online.