Nieuwsbericht

Onnodig verlies Onder 20

16 september 2007

Het Onder 20-team van ZZ Leiden is de competitie begonnen met een onnodige nederlaag tegen EiffelTowers (80-83). De ploeg van coach Roberto van den Broek (foto) verspeelde in de slotfase een voorsprong, die voldoende leek voor de eerste punten.

Het begin was overigens niet best. In de eerste minuten van het tweede kwart keek ZZ Leiden tegen een achterstand aan, die maximaal opliep toto twaalf punten (20-32). Dat kwam vooral door slap en ongeconcentreerd spel aan Leidse zijde. Toen echter draaide het duel in de Vijf Meihal. EiffelTowers ging spelen, zoals Leiden in het begin en dat zorgde voor een complete ommekeer.

Met een enorme run kwam er een tussenstand van 43-34 op het scorebord en vanaf dat moment controleerde ZZ Leiden de wedstrijd volledig. Vijf minuten voor het eind was het 77-71 en even later bij 80-76 lag de winst nog steeds in het verschiet.

‘Maar', zegt Van den Broek, ‘toen verkrampten we en kreeg Eiffel een paar gemakkelijke scores, omdat wij onnodige fouten maakten.' De laatste zeven punten van de wedstrijd waren voor EiffelTowers en kwamen allemaal vanaf de vrije-worplijn: 80-83.

Roberto van den Broek: ‘EiffelTowers mag dan één van de favorieten zijn, dit was onnodig en dus koop je er heel weinig voor...'

Topscorers ZZ Leiden: Joey Schelvis 26, Wouter Breel 14, Joshua Dussel 13 en Ruben Kooy 12