Nieuwsbericht

Oranje verdient een heksenketel

19 augustus 2014

Het Nederlands team speelt morgenavond in de Vijf Meihal in Leiden tegen Bulgarije (aanvang 20.00 uur). Een overwinning brengt Oranje weer een stuk dichter bij de eerste deelname aan een EK sinds 1989. De ploeg van Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi een de geblesseerde Jeroen van der List verdient de steun van een luidruchtige supportersschare.

Als Nederland opnieuw van de voor hun laatste kans strijdende Bulgaren wint, blijft het aan kop staan. Een van de twee andere koplopers raakt achterop, want Montenegro ontvangt morgenavond Israël. Bondscoach Toon van Helfteren liet in een interview bij de NOS al weten dat Nederland kans op het EK maakt als er twee van de drie wedstrijden worden gewonnen. Overwinningen die in de Vijf Meihal behaald kunnen worden, want volgende week woensdag komt Montenegro nog naar Leiden.

De regels van FIBA Europe schrijven voor dat er tijdens wedstrijden geen muziek gespeeld mag worden. Hierdoor is het vaak stil in de zaal. Dus trek je oranje kledij aan (die is vast nog wel ergens te vinden zo vlak na het WK voetbal) en neem van alles mee om lawaai te maken. Alleen het gebruik van toeters is niet toegestaan. Niettemin zijn er genoeg alternatieven om de Vijf Meihal morgenavond te veranderen in een oranje heksenketel. De welwillende internationals en coaching staf verdienen dit.

Kaarten zijn online te bestellen. Doe het snel, want vol is vol. Surf voor kaarten naar http://www.eredivisiebasketballleiden.nl/tickets/koop-online.