Nieuwsbericht

Jansen voor twee jaar naar ZZ Leiden

7 augustus 2014

De Vijf Meihal wordt de komende twee jaar de thuishaven van Rogier Jansen. Zorg en Zekerheid Leiden is zeer verheugd dat de 29-jarige guard voor de Leidse basketbalclub heeft gekozen. Jansen kan op de point spelen, maar ook als shooting guard. Met de komst van de 1.88 meter lange international staat het aantal contractspelers nu op zes.

Jansen kwam in 2002 bij de selectie van Ricoh Astronauts, maar speelminuten waren er nog niet voor hem weggelegd. Een jaar later werd de jeugdige guard, die bij landskampioen MPC Capitals zijn eerste minuten in de eredivisie maakte, uitgeroepen tot de beste rookie van dat seizoen. In het seizoen 2004/2005 veroverde Jansen met de Groningse formatie de Nederlandse beker, maar hij maakte het seizoen af bij Omniworld Almere.

In 2005 koos Jansen voor een buitenlands avontuur. Eén seizoen kwam hij uit voor het Belgische Leuven. Daarna keerde hij terug naar Nederland waar hij speelde voor Polynorm Giants (Bergen op Zoom). In het seizoen 2006/2007 werd Jansen uitgeroepen tot Most Valuable Player onder de 23 jaar. Na dat seizoen kwam Jansen twee jaar uit voor Hanzevast Capitals. In 2009 verkaste de geboren Amsterdammer naar EiffelTowers Den Bosch. In zijn derde seizoen in Den Bosdch (2011/2012) hielp hij de Brabanders aan een nationale titel door uitmuntend te spelen in de finale tegen Zorg en Zekerheid Leiden. De website iBasketball riep Jansen uit tot MVP van de play-offs, terwijl de website Eurobasket.com Jansen beloonde met de titel Guard of the Year.

Na een jaar bij GasTerra Flames belandde Jansen afgelopen seizoen in Den Helder. In 34 wedstrijden kwam de guard gemiddeld 30 minuten in actie. Hij was goed voor 13.3 punten, 2.4 rebounds en 3.8 assists. Jansen scoorde over het hele seizoen genomen bijna net zoveel driepunters (69) als tweepunters (73).

In 2005 maakte Jansen, die twee keer aan de All*Star Game heeft meegedaan, zijn debuut voor Oranje in een wedstrijd tegen Tsjechië. Sindsdien is Jansen 74 keer voor het Nederlands team uitgekomen. Meer interlands zijn er nog niet gekomen. Jansen was wel door bondscoach Toon van Helfteren geselecteerd, maar een blessure weerhield hem ervan om zich bij Oranje aan te sluiten.

Eerder legde Zorg en Zekerheid Leiden al de Nederlanders Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Jeroen van der List, Kasper Averink en Floris Versteeg vast.