Nieuwsbericht

Lastige bekerloting ZZ Leiden

19 juli 2014

Om de finale van het bekertoernooi te halen, moet Zorg en Zekerheid Leiden een paar lastige kliffen omzeilen. Op weg naar de eindstrijd kan de Leidse formatie in de kwartfinale stuiten op Port of Den Helder Kings. Mocht de halve eindstrijd worden bereikt, dan is het niet ondenkbaar dat landskampioen en bekerwinnaar Groningen de volgende opponent is.

Zorg en Zekerheid Leiden stroomt in de vierde ronde in de beker in. Voor de jaarwisseling wordt deze speelronde afgewerkt, waarin Zorg en Zekerheid Leiden met een uitwedstrijd begint. Het is lastig om nu al te stellen tegen wie de ploeg van Eddy Casteels de beker opent. Mogelijke kandidaten zijn BV Groningen, Challenge Sports Rotterdam 2, G.S. Stars, BC Apollo 2, Pendragon, Red Stars en twee formaties die nog een voorronde poule moeten afwerken.

Afgelopen seizoen lag de weg naar de finale redelijk open met tegenstanders als Maxxcom BSW, Matrixx Magixx en Aris Leeuwarden. Met mogelijke opponenten als Port of Den Helder Kings en Groningen is daar dit seizoen in eerste instantie geen sprake van. Zowel in de kwartfinale als in de halve finale wordt er thuis en uit gespeeld.

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden maakt in het weekend van 18 oktober zijn eerste opwachting in het bekertoernooi. Het opleidingsteam mag op bezoek bij Almere Pioniers. Bij winst stuit het tweede op Groene Uilen. Mocht de tweede en derde ronde ook overleefd worden, dan staat in de vierde ronde een thuiswedstrijd tegen Groningen, de regerend landskampioen en bekerhouder, op het programma.

Onder de naam BS Leiden doet het derde team van de vereniging ook mee aan de beker. Het Leidse team speelt in het weekend van 13 en 14 september een voorronde. BS Leiden moet het opnemen tegen Squirrels (Berkel en Rodenrijs), De Kikkers (Borne), BV Fairmount (Hendrik Ido Ambacht) en Scylla (Groningen). De eerste drie van het toernooi in Berkel en Rodenrijs plaatsen zich voor het hoofdtoernooi.