Nieuwsbericht

Van Harte & Lingsma: nieuw in ZZ Businessclub

19 juli 2014

LEIDEN – Nieuw in de businessclub van ZZ Leiden Basketball is in het komende seizoen Van Harte & Lingsma, het trainingsbureau voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschap van Vincent van Harte uit Oegstgeest.

LEIDEN – Nieuw in de businessclub van ZZ Leiden Basketball is in het komende seizoen Van Harte & Lingsma, het trainingsbureau voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschap van Vincent van Harte uit Oegstgeest.

Wie Vincent van Harte zegt, heeft het meteen over basketball. Van Harte speelt vanaf zijn jongste jeugdjaren basketball. Hij basketbalde in Delft, Leiden en Spaarndam. In Leiden met het studentenbasketball van LUSV speelde hij zelfs enkele jaren eerste divisie. "Ik heb veel affiniteit met het spelletje basketball. Ik was weliswaar niet een regelmatige bezoeker van ZZ Leiden omdat ik de afgelopen jaren bij Bergen op Zoom en, via Erik Braal, bij Rotterdam, was betrokken. Omdat ik tegelijkertijd zoek naar het versterken van de commerciële netwerkkanten van mijn bedrijf, moest het er nu maar eens van komen om bij ZZ in de businessclub aan te sluiten", aldus Vincent van Harte (rechts op de foto terwijl hij de businessclubovereenkomst bezegelt met Marcel Verburg, voorzitter van ZZ Leiden Basketball). 

Bureau voor training individuele medewerkers

Van Harte & Lingsma is een trainingsbureau dat zich vooral bezig houdt met het trainen van individuele medewerkers van bedrijven, zoals zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, organisaties en overheden, onder meer de gemeente Leiden, over leiderschap, persoonlijke effectiviteit, communicatie en invloed. Basketball is in het dagelijkse werk van Van Harte & Lingsma een inspiratiebron. Vincent van Harte: "De focus in onze trainingen ligt op het mensen bewust maken van de eigen invloed die ze kunnen hebben op hun omgeving. Daarmee proberen we iedereen te doordringen van zijn persoonlijk leiderschap. Het gaat er om: doe je wat er wordt gezegd of gedraag je jezelf onafhankelijk van de omstandigheden. De belangrijkste vraag daarbij is dan: wat kan ik doen om de volgende stap te maken om succesvol te zijn?"

Fan van Arvin Slagter

Van Harte is een grote fan van de voormalig aanvoerder van ZZ Leiden, Arvin Slagter. "Arvin was niet de grootste sterspeler, maar hij slaagde er wel in om het team beter te laten spelen. Als het gaat over teambuilding en het meest succesvolle team te zijn, gaat het er om hoe je als individuele speler buiten het systeem om verschil kunt maken met creativiteit en eigen verantwoordelijkheid voor het team."

Meer informatie over Van Harte & Lingsma: www.h-l.nl e: info@h-l.nl t: 0715191630