Nieuwsbericht

ZZ Leiden legt Kherrazi vast

15 juli 2014

Na Worthy de Jong, Jeroen van der List, Kasper Averink en Floris Versteeg heeft Zorg en Zekerheid Leiden opnieuw een speler vastgelegd. De Leidse club is zeer verheugd dat Mohamed Kherrazi voor twee jaar heeft bijgetekend.

Na vier jaar Amsterdam stapte de 2.00 meter lange Kherrazi in 2011 over naar Zorg en Zekerheid Leiden. In zijn eerste Leidse seizoen stond de 24-jarige forward gemiddeld 14.7 minuten binnen de lijnen. In die speeltijd was hij goed voor 5.3 punten en 3.2 rebounds. Onder Toon van Helfteren groeide Kherrazi uit tot een goede verdediger. De international is in staat om op alle posities in het veld een mannetje uit te schakelen.

In het kampioensjaar 2012/2013 kreeg Kherrazi aanzienlijk meer speeltijd. Gemiddeld per wedstrijd 25.8 minuten. Zijn scorende inbreng nam logischerwijs toe tot 8.7 punten. Daarnaast tekende Kherrazi voor 5.4 rebounds en 1.3 steals.

Afgelopen seizoen worstelde Kherrazi enige tijd met een vormcrisis. Dat zijn statistieken wat afnamen (5.8 punten, 5.3 rebounds en 1.2 steals), was voor Van Helfteren echter geen reden om Kherrazi uit de basis te halen. Verdedigend was hij immer van grote waarde en met zijn aanhoudende werklust bracht hij Zorg en Zekerheid Leiden veel energie. Hoe belangrijk Kherrazi voor de ploeg was, bleek wel tijdens de play-offs. In de halve finale tegen Gas Terra Flames slaagde ‘Mo’ erin om Ross Bekkering in toom te houden. Na het wegvallen van Kherrazi leidde juist Bekkering GasTerra Flames naar de 3-2 winst in de serie.

Het verlengen van het contract met Kherrazi, die aan zijn vierde seizoen in Leidse dienst begint, betekent wederom een stukje herkenning voor de Leidse supporters. Met De Jong, Averink en Kherrazi zijn nu drie ‘Leidenaren’ vastgelegd.