Nieuwsbericht

Zorg en Zekerheid verlengt contract met drie jaar

29 mei 2014

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid zal ook de komende drie jaar hoofdsponsor zijn van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Mede door het tekenen van deze overeenkomst is ook voor de komende drie jaar topbasketball in Leiden gegarandeerd.

In de afgelopen periode hebben diverse sponsoren hun overeenkomst vernieuwd. Ook bij Zorg en Zekerheid en de club was al langer bekend dat de, tot ieders tevredenheid, prettige en succesvolle samenwerking zou worden voortgezet. Sportief heeft de club de laatste jaren met twee landstitels, twee nationale bekers, twee supercups en Europese successen uitzonderlijk goed gescoord. Ook is er in deze jaren een zeer enthousiaste en stabiele achterban ontstaan waardoor topbasketball in de Leidse regio een stevig draagvlak heeft gekregen. Daarnaast heeft de club, mede gesteund door Zorg en Zekerheid, ook maatschappelijk een niet meer weg te denken plaats in het ‘Leidse’ gekregen met onder meer daklozen- , jeugd- en scholenprojecten.

De zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid ziet in de voortzetting van de samenwerking een uitstekende mogelijkheid haar bekendheid te vergroten en haar maatschappelijke rol nog beter in te vullen. De regionale zorgverzekeraar ondersteunt graag sportieve initiatieven in de regio. De focus ligt, naast het bieden van een goede, betaalbare zorgverzekering voor iedereen, op het actief zijn op het gebied van preventie. Daarom stimuleert Zorg en Zekerheid mensen meer te bewegen en gezonder te leven door sponsoring van regionale sportieve evenementen.

Zoals bekend bouwt de club op dit moment aan een nieuw team voor het komende seizoen. Op korte termijn zal bekend worden wie de nieuwe hoofdcoach/trainer wordt en zullen de eerste spelers voor het komende seizoen gepresenteerd worden. Een veel belovend begin van een nieuw sportief seizoen.

Zorg en Zekerheid wordt met elf jaar de sponsor die zich het langst aan één club heeft verbonden. Nationale Nederlanden was tien jaar lang hoofdsponsor van Donar. Eiffel Towers is weliswaar dertien seizoenen in de Dutch Basketball League actief geweest, maar de eerste vijf jaar was in Nijmegen op de licentie van Wyba. Pas in 2005 verhuisde Eiffel Towers naar Den Bosch.

Op de foto tekenen Hennie Limberger, Marcel Verburg en Theo Knijnenburg (van rechts naar links) de driejarige overeenkomst.