Nieuwsbericht

Supporter in de Spotlight - 8: Ellen Verbaan

16 mei 2014

Vaste supporters met een vaste plek in de 5 Meihal, er zijn er gelukkig heel veel bij ZZ Leiden. Maar dan ook nog een vanaf de Parker tijd en werken bij de hoofdsponsor, dan wordt het al iets unieker. Tijd voor Ruud om eens te gaan praten met Ellen Verbaan...

SUPPORTER IN DE SPOTLIGHTS – ELLEN VERBAAN
Veel supporters hebben zo hun eigen plek in de zaal. Van reserveren is natuurlijk geen sprake maar men zal heel onaangenaam verrast zijn als iemand het in z’n hersens haalt om op jóuw plek te gaan zitten. De meeste geïnterviewden van dit seizoen hebben zo’n vaste plek. Ellen Verbaan is ook zo iemand. Trap op, voor het aquarium rechts, bovenste rij en helemaal links is deze dame te vinden. Dat vraagt om en gesprekje.


Wie ben je?
“Ellen Verbaan, 53 jaar, medewerkster bij onze hoofdsponsor Zorg en Zekerheid. Hobby: tennissen bij LTV de Merenwijk in Leiden.”


Hoe ben je bij ZZ terecht gekomen?
,,Ik woonde in de Parker tijd in de Titus Brandsmalaan hier vlakbij. Kennissen zeiden zoiets van “Kom eens kijken El, misschien vind je het leuk.” En leuk vond ik het na een seconde of drie, en die liefde voor basketbal heb ik nog steeds. Ach ja, de Parkertijd, fantastische herinneringen heb ik daaraan. Mitchell Plaat, schitterende vent en noem al die toppers maar op. Toen ZZ begon heb ik gelijk een seizoenkaart gekocht natuurlijk. Tenslotte werkte ik ook nog eens voor Zorg en Zekerheid.”


Vaste plek in de hal.
‘Eerst links aan de korte zijde. Toen kwam dat videoscherm. Ja, als je eronder zit zie je niets en dat is jammer. Heel leuk zijn die spelherhalingen, dan zie ik opeens waarom er gefloten werd of zo.” Ik ga naar alle thuiswedstrijden en uit naar Rotterdam en Amsterdam en alle play-offs. Kan ik soms mooi combineren met shoppen haha.”


Kippenvelmoment?
”Er zijn er zoveel!; uit tegen de Flames, thuis tegen Zwolle, de laatste zege hier tegen GasTerra. Die match moest ik bekopen met een aardige koppijn. Ik weet nog steeds niet of het door de spanning kwam of het bier hier.”


Welke speler moet in de Hall of Fame?
Worthy! Wat een snelheid en sprongkracht lijkt wel een Gazelle. Ja, het is een showmannetje, maar het is ook een echte atleet. Ik heb ook mooie herinneringen aan Kees Akerboom.
Ik hoop dat ik geen kwaaie gezichten krijg, maar dat vond ik een gentleman speler. Josh en Mike hebben wel iets van hem weg.”


Terugblik op het seizoen:
Het kon vriezen, het kon dooien, z’n ups en downs, wisselvallig en onvoorspelbaar. Die termen zijn al vaak gebruikt en terecht. In november dacht ik dat ze rond de zesde of zevende plaats zouden eindigen, nou dan is deze serie tegen Groningen een smakelijk toetje.”
Wat verwacht je van de supportersvereniging de Devils?
“Een mooi stel hoor. Ze organiseren veel. En dan die vrijwilligers die er iedere keer weer staan. Respect. Ik weet wat het is; je staat niet in de schijnwerpers, maar je bent wel onmisbaar”.


Volg je de fansite?
“Jazeker”


En dan wil ik dit nog zeggen:
“Als je de eerste keer in de hal van GasTerra binnenstapt ben je onder de indruk en een tikkie jaloers, maar voorlopig ben ik gek op onze schuur en geen hal in Nederland kan daar tegenop. En volgend jaar zie ik graag Mike, Josh, Worthy en Sean en onze coach Toon terug. DeJuan Wright? Tuurlijk, maar dat zal wel wishful thinking blijken.”

Ruud Fray