Nieuwsbericht

Sfeervolle slotavond in de Lounge

14 mei 2014

Het is maandagavond 12 mei, even voor half acht. De eerste fans en sponsoren zijn al aanwezig in de Hometown Lounge. In afwachting van de spelers en staf die zich op dat moment nog in het restaurant ophouden. Zorg en Zekerheid Leiden werd zondag uitgeschakeld in de play-offs, waardoor het seizoen in één klap voorbij was. Hoog tijd om spelers en staf te bedanken.

Als de spelers binnen zijn, komen al veel supporters op hen af. De meeste spelers nemen een biertje om het seizoen weg te drinken. Ook de aanwezigen melden zich aan de bar. Koffie, thee, fris of bier, het is op deze bedankavond gratis te verkrijgen. Op de tafels staan glaasjes met pinda’s.

Op een gegeven moment grijpt Opperspreekstalmeester Martin Hooymans de microfoon. Er s eerst nog een verplicht nummer. De speler van de maand april moet nog gehuldigd worden. De ‘speakert’ roept DeJuan Wright naar voren, ondertussen zijn statistieken uitsprekend. De andere spelers beginnen te lachen als Whit Holcomb-Faye zijn waardering uitspreekt voor één hele assist in de maand april. “Het zijn gemiddelden, dus per wedstrijd”, corrigeert Hooymans. Marja van Tilburg komt met een grote lijst aanzetten voor Wright en natuurlijk is er even een fotomoment.

Er is nog een grote lijst aanwezig. Toby van de Kooij, directeur van HWS Verhuur dat onlangs voor drie seizoenen bijtekende, is de gelukkige. Hij had het verzoek ingediend om de outfit van dit seizoen van Worthy de Jong te mogen bemachtigen. Geen probleem. Het broekje zat keurig in een lijst achter glas.

Na Hooymans is het de beurt aan voorzitter Marcel Verburg om de aanwezigen toe te spreken. Verburg spreekt van een seizoen met ups en downs, maar toch ook van goede prestaties. De bekerfinale werd gehaald, op het laatste moment stoomde de ploeg door naar een vierde pek en in de play-offs werd GasTerra Flames behoorlijk pijn gedaan. Bij de terugkeer van topbasketbal in Leiden, nu al weer acht jaar geleden, werd de wens uitgesproken om ieder jaar mee te strijden voor de prijzen en een plek bij de top-4. Daar is dit team dus ook weer in geslaagd.

Vervolgens roept Hooymans op de van hem bekende wijze de spelers een voor een naar voren. Ze worden met een hand en een omhelzing bedankt voor hun spel door Verburg en Rob van Hooven, bestuurslid technische zaken. Met een shirt en een agenda (en nog een sweater) kunnen de spelers gaan genieten van een vakantie. Voor een aantal spelers een korte vakantie, want eind juni gaat het Nederlands team weer aan het werk. Uiteraard wordt de staf niet vergeten.

Verburg grijpt opnieuw de microfoon. Hij wijst op de aanschaf van een houten vloer. Vervolgens roemt hij het vele werk dat de vrijwilligers belangeloos verzetten. Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk om topbasketbal in Leiden te bedrijven. Als laatste vraagt hij om een daverend applaus voor alle supporters die het hele jaar weer achter hun team zijn blijven staan. Na zijn laatste woorden is het tijd voor de fans om spelers en staf de hand te schudden. Talloze foto’s worden geschoten. Even met je held op de foto of een handtekening vragen. Zelfs Cees Damen moet er aan geloven.

Wie er in september weer in de Vijf Meihal gaan trainen, is nog een vraagteken. De contracten van alle spelers en de staf lopen af. Niemand heeft een doorlopend contract. Inmiddels is al bekend dat Toon van Helfteren niet meer terugkeert als coach van Zorg en Zekerheid Leiden. Ongetwijfeld komt er binnenkort meer nieuws met betrekking tot het negende seizoen.

Marja van Tilburg heeft bijgaande collage speciaal voor deze site in elkaar gedraaid.