Nieuwsbericht

Buigen of barsten in Groningen

10 mei 2014

Morgenmiddag is het de do or die in de MartiniPlaza voor zowel GasTerra Flames als Zorg en Zekerheid Leiden. Het staat 2-2 in de halve finale serie en de vijfde en beslissende wedstrijd moet uitkomst brengen wie er naar de finale gaat om het landskampioenschap. Het duel is te zien bij de NOS vanaf 15.00 uur.

In 2010 stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in een waanzinnig spannende halve finale. Toen versloeg GasTerra Flames Zorg en Zekerheid Leiden met 3-2. De beslissende pot vond toen ook in Groningen plaats. Maar een jaar later waren de rollen omgedraaid. Zorg en Zekerheid Leiden had thuisvoordeel. Geen enkele ploeg slaagde er in om op vreemde bodem te winnen. In het beslissende treffen in Leiden waren drie verlengingen nodig om Zorg en Zekerheid Leiden aan de titel te helpen. 29 mei 2011 is dan ook niet voor niets een datum die in ieder Leids hart gegrift staat.

Dit jaar zijn de verhoudingen wat anders. Groningen is niet alleen over het seizoen genomen wat sterker in de breedte, Leiden moet het nu helaas ook nog eens stellen zonder Mohamed Kherrazi op een bepalend moment. Kherrazi kreeg vlak voor de vierde wedstrijd het verschrikkelijke nieuws te horen dat zijn moeder is overleden. Het trok een enorm grauwe deken over de uiteindelijk zeer teleurstellend verlopen vierde wedstrijd.

Morgen dus de vijfde en beslissende wedstrijd in een ongetwijfelde kolkende MartiniPlaza, die stijf uitverkocht is. Voor de thuisblijvers, ook de NOS is getuige van een zonder twijfel weer meeslepend en fantastisch gevecht.