Nieuwsbericht

Sensatie hangt in de lucht

5 mei 2014

Wat kun je nu nog zeggen over de tot nu toe bizar verlopen reeks tussen Zorg en Zekerheid Leiden en GasTerra Flames, waarin het 2-0 voor Leiden staat? De enorme zege in Groningen was al niet verwacht, laat staan de tweede zege in de Vijf Meihal. Hangt een sensatie serieus in de lucht? Iedereen met een Leids hart durft het nog bijna niet te geloven. Morgenavond is het echter wel de dood of de gladiolen voor de ploeg van Skelin in de MartiniPlaza.

Dat voordeel heeft Leiden nu in ieder geval twee wedstrijden. Groningen móet, Leiden mag winnen. Het staat 2-0 voor en de druk ligt volledig bij de torenhoge favoriet, die tot nu toe hopeloos faalt op het moment dat het erom gaat. In de Vijf Meihal had Jason Dourisseau, doorgaans een slagvaardige speler, dé mogelijkheid om zijn ploeg naar een voorsprong te schieten met nog een paar seconden te gaan, maar hij dunkte volkomen mis en dat is misschien wel het verhaal van GasTerra deze reeks. Het loopt op zich niet eens zo slecht tot aan de ring, maar de efficiëntie en dus het schotpercentage is ver te zoeken.

Kwaliteit genoeg, maar dat dat geen garantie is voor succes, dat bewijst Leiden wel in de afgelopen bijzonder verlopen weken. In het seizoen was het nog vaak wat futloos en kwalitatief ondermaats, maar op de een of andere manier is er iets losgemaakt in de ploeg waardoor het vooral defensief van grote kwaliteit is wat Leiden laat zien in grote delen van de play-offs tot nu toe.

Laat GasTerra nu het vijf voor twaalf is eindelijk zien waarom het met zoveel overmacht eerste werd in de competitie of wordt de druk de ploeg opnieuw te veel, waardoor het weer geen kampioen wordt? In de MartiniPlaza staat alles op scherp en belooft het na de verlenging van afgelopen zaterdag opnieuw een heet avondje te worden in het hol van de leeuw. Wordt het een sensationele 3-0 of krabbelt Groningen uit het dal? Morgenavond zullen we het weten, om 19.30 begint het derde halve finaleduel.