Nieuwsbericht

Het dak van de Vijf Meihal moet eraf!

2 mei 2014

De ruime zege van Zorg en Zekerheid Leiden in Groningen (44-73) heeft de uitgangsposities in de halve finale van de play-offs behoorlijk veranderd. De gedoodverfde kampioen GasTerra Flames komt in Leiden op bezoek en is het thuisvoordeel kwijt. Zorg en Zekerheid Leiden heeft dat nu in handen. Zaterdagavond moet het dak van de Vijf Meihal eraf om te zorgen dat het thuisvoordeel in Leiden blijft. Zorg dat je erbij bent en help Zorg en Zekerheid Leiden om weer een stapje dichter bij de finale om het landskampioenschap te komen. Deze belangrijke wedstrijd begint om 20.30 uur.

In tegenstelling tot de eerste ronde gaat de kwartfinale om drie gewonnen wedstrijden. Of je nu met 20 punten of 1 punt verschil verliest, maakt niet zoveel uit. Dat gaf Toon van Helfteren na afloop al aan en dat weten ze in Groningen natuurlijk ook. Uiteindelijk moet Zorg en Zekerheid er nog wel twee winnen. Maar als je ‘on the road’ met 29 punten de grote favoriet deklasseert, dan deel je wel een flinke klap uit. De winst zal de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden in elk geval veel goed hebben gedaan, want de laatste vier duels tegen GasTerra Flames gingen verloren. Bovendien viel de winst dit keer niet toe te schrijven aan één speler die buitengewoon goed speelde. Iedere speler die in het veld kwam, droeg zijn steentje bij.

De ploeg van Van Helfteren speelt momenteel met veel intensiteit. Alsof het iedere wedstrijd weer een strijd is om te overleven. Spelen op het scherp van de snede. Zorg en Zekerheid Leiden is daardoor in een goed ritme gekomen. In tegenstelling tot GasTerra Flames. De Groningers hadden slechts twee wedstrijden nodig om BC Apollo uit de play-offs te stoten, maar ondanks de twee overwinningen was het spel verre van overtuigend. Donderdag was de Groningse ploeg volstrekt kansloos en leed het de vijfde opeenvolgende nederlaag in de play-offs tegen Zorg en Zekerheid Leiden.

In hoeverre GasTerra Flames de klap verwerkt heeft, zal vanavond moeten blijken. Feit is wel dat de Groningse spelers donderdag murw aangeslagen en met het koppie naar beneden het veld verlieten. Kan GasTerra Flames zich in Leiden weer oprichten en het thuisvoordeel weer terug naar Groningen halen? Ook jij kunt een poging wagen om Zorg en Zekerheid Leiden te helpen om dat te voorkomen. Smeer je keel, schreeuw veertig minuten lang en sta vanaf de eerste minuut voor Zorg en Zekerheid Leiden op.