Nieuwsbericht

Winst tegen Initial High Five

12 september 2007

LEIDEN - Op weg naar het slot van de forse reeks oefenwedstrijden - met vijf duels tegen ploegen uit de eredivisie - oefende Zorg en Zekerheid woensdagavond in de eigen Vijf Meihal tegen promotiedivisionist Initial High Five uit Tilburg. Natuurlijk werd die wedstrijd gewonnen (97-66), maar heel veel wijzer werd coach Ivo Boom er niet van, omdat nog altijd Sjors Besseling, Aron Royé en Vincent Krieger aan de kant bleven.

Hopelijk komt daaraan snel een einde. Krieger hoopt volgende week woensdag tegen zijn oude club Rotterdam wat minuten te kunnen maken. ‘Ik heb nu nog wat reacties door speciale oefeningen en fysiotherapie. Als ik alleen normaal kan trainen dan moet het snel lukken. Ik wil zo graag spelen.'

Het gevolg van het ontbreken van Krieger en Royé is dat er anders gespeeld moet worden dan Boom voor ogen heeft. JS Nash moet - net als vorig seizoen - het spel verdelen, terwijl dat een taak van dat duo moet worden. Het was een redelijke wedstrijd, maar er klonken geen oh's en ah's van de tribune, omdat met name de Amerikanen (Curtis in het begin uitgezonderd) zich niet echt konden opladen tegen deze opponent.

Een slappe start gaf de Brabantse ploeg zelfs de kans een kleine voorsprong te nemen, maar bij de eerste kleine pauze was er toch al een gaatje (23-15), vooral door 14 punten van Nick Curtis. Halverwege stond er een ‘normale' 55-29 op het scorebord.

Wedstrijden als deze geven de coaches de kans iedereen te laten spelen en wat te experimenteren met posities. Zo verdeelde Donald Wilson af en toe het spel en bracht ook Mick Burger af en toe de bal op de aanvalshelft. Het was belangrijk te zien wat met name de ‘tweede ploeg' deed. Dat viel nog wel eens tegen, maar Jeroen van Dorp pakte zijn kans en speelde een lekkere wedstrijd, die hij bekroonde met 11 punten.

In de tweede helft vloeide de fut er uit, waardoor het soms lekker snel spelende en goed schietende High Five (acht rake driepunters tegen drie van ZZ Leiden) een beetje mee kon blijven doen en er ook in slaagde om de tegenstander onder de honderd punten te houden.

Zaterdag speelt ZZ Leiden de volgende oefenwedstrijd. In het Friese Drachten is dan Hanzevast Capitals uit Groningen de tegenstander.

ZZ Leiden - Initial High Five 97-66 (23-15, 32-14, 24-23, 18-14).
Scores ZZ Leiden:
Nick Curtis 22, David Chiotti 15, JS Nash 13, Johan Kuijper 12 (9 reb), Jeroen van Dorp 11, Donald Wilson 11, Frank Schaftenaar 9 (9 reb), Mick Burger 2, Bernd Persoon 2.
Topscorers Initial High Five: Van Eck 16, Rojer 11, Fitie 10.