Nieuwsbericht

Overuren voor Zorg en Zekerheid Leiden

28 april 2014

De door Zorg en Zekerheid Leiden ingezette eindsprint kwam zondagmiddag te laat. De Leidse ploeg kwam nog wel op voorsprong in de slotfase, maar zag de laatste aanval mislukken. Het schot van Sean Cunningham trof geen doel, waardoor Landstede Basketbal via 78-77 de play-off serie verkleinde tot een ‘best of one’. Dinsdagavond moet de Vijf Meihal volledig uitverkocht raken en het publiek weer als zesde man achter de ploeg gaan staan om Zorg en Zekerheid door de kwartfinale heen te slepen. De wedstrijd in de Vijf Meihal begint om 20.00 uur. Zorg dat je op tijd bent en dat je keel gesmeerd is!

Het wordt al weer het zevende officiële treffen tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal, het oefenpotje in Harderwijk niet meegeteld. Landstede Basketbal pakte in de competitie in eigen huis de eerste zege (72-59), maar daarna was het Zorg en Zekerheid Leiden dat vier keer op rij won. Drie keer voor de competitie en de eerste thuiswedstrijd in de play-offs. Het laatste woord was zondag aan de ploeg uit Zwolle, waardoor beide teams op herhaling moeten.

Tijdens de eerste play-off wedstrijd was Zorg en Zekerheid Leiden vanaf het begin heel scherp. De schoten vielen en verdedigend werd Landstede Basketbal op een lage score gehouden. De bij rust bereikte marge van 46-28 was voldoende voor een 77-58 overwinning.

In Zwolle was het ‘do or die’ voor Landstede Basketbal. Dat was te merken aan de hogere intensiteit bij de thuisploeg. Zorg en Zekerheid Leiden kreeg wel kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar liet dat achterwege door onnodig balverlies. Pas in het laatste kwart was de voor Zorg en Zekerheid Leiden kenmerkende strijdlust terug in de ploeg. Opeens sloot de verdediging en sloop Zorg en Zekerheid Leiden als een sluipmoordenaar in de nacht dichter naar Landstede Basketbal toe. Een voorsprong van een paar keer één punt kon echter niet naar het eindsignaal worden meegenomen. J.T. Tiller verstoorde het Leidse feestje door telkens voor Landstede Basketbal te scoren. Het laatste antwoord moest van Zorg en Zekerheid Leiden komen, maar dat kwam er dus niet. Vandaar game drie dinsdagavond in de Vijf Meihal.

Net als de vorige twee thuiswedstrijden (de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen en het eerste duel in de play-offs) verdient dit team de steun van het publiek. Er is gevochten voor de vierde plaats om thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs te hebben. Dat is gelukt, met steun van het publiek. Ook de eerste wedstrijd werd gewonnen, waarbij de supporters als zesde man achter het team gingen staan. Laat dat dinsdag ook weer het geval zijn. Met steun van de zesde man moet het toch mogelijk zijn om een ronde verder te komen en de strijd aan te gaan met GasTerra Flames. Kom allemaal in het blauw, schreeuw, juich, fluit, zolang het maar als doel heeft om de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden extra vleugels te geven en te laten zien waar de mannen in het veld het voor doen. De wedstrijd begint om 20.00 uur, maar de heksenketel in de warmste sauna van Nederland mag natuurlijk al veel eerder beginnen!