Nieuwsbericht

Bereikt ZZ Leiden de halve finale?

27 april 2014

Zondagmiddag al kan Zorg en Zekerheid Leiden de halve finale bereiken in de strijd om het landskampioenschap. Na een onverwachts gemakkelijke avond in de eigen Vijf Meihal staat de druk nu volkomen op Landstede Zwolle, dat moet winnen om een derde wedstrijd af te dwingen. Wedstrijd nummer twee begint om 15.00 uur in het Sportcentrum.

Waar Landstede aanvankelijk nog heel blij was dat Amerikaan Justin Stommes net op tijd terugkeerde in de ploeg van Herman van den Belt, bleek in de praktijk afgelopen donderdag dat Stommes nog heel wat wedstrijdritme mist en helaas voor Zwolle geen enkele meerwaarde had in de wedstrijd tegen Leiden. Niet zo gek gezien de blessure die hem lang aan de kant hield, maar het betekent wel dat Landstede direct een probleem heeft in de breedte van de ploeg.

Leiden draait een wisselvallig seizoen, maar kan ten opzichte van de meeste ploegen in de middenmoot net iets makkelijker doorwisselen om wat nieuwe energie te brengen in de ploeg. Dat is bij Zwolle anders nu Stommes nog niet de oude is en er een groot beroep moet worden gedaan op de overgebleven spelers, waarvan Nikki Hulzebos en JT Tiller donderdag opvielen door hun aanhoudende werklust. De overige spelers vonden het in zo ongeveer de hele tweede helft wel best en spaarde de krachten voor zondag.

Waar er bij Leiden nog wel wat pijntjes zijn zo her en der, speelde het toch met een volledig fitte ploeg donderdag en lijkt de play-off mentaliteit weer gevonden te zijn voor dit seizoen. Om die boodschap kun je de ervaren Toon van Helfteren natuurlijk ook wel sturen, als iemand een team klaar kan stomen voor wedstrijd in money-time, is Van Helfteren het wel. Hoe ver de ploeg uit de middenmoot daarmee kan komen, zal moeten blijken. Eerst Zwolle verslaan, daarna wacht hoogstwaarschijnlijk Groningen.