Nieuwsbericht

De play-offs are here, bring on Landstede!

21 april 2014

Zorg en Zekerheid Leiden opent donderdag 24 april om 20.00 uur de play-offs in eigen huis. Door een fantastische eindsprint en een sterke tweede helft tegen Landstede Basketbal bereikte Zorg en Zekerheid Leiden de vierde plaats. Dit betekent thuisvoordeel in de eerste ronde (de kwartfinale) van de play-offs. Eerste tegenstander: Landstede Basketbal! Het team en de staf hopen dezelfde steun van het publiek te krijgen als afgelopen zaterdag, dus be there!

 

Tijdens het reguliere seizoen speelde Zorg en Zekerheid Leiden vier keer tegen Landstede Basketbal. Drie keer was de Leidse ploeg de sterkste. Op 8 december won Landstede Basketbal in eigen huis met 72-59, de volgende drie wedstrijden gingen naar Zorg en Zekerheid Leiden, al was het telkens wel close. Op 15 januari werd het in de Vijf Meihal 76-73, op 9 maart werd het in Zwolle 75-78 en afgelopen zaterdag dus 79-75. Dat onderlinge resultaat is uiteindelijk bepalend geweest voor welke ploeg thuisvoordeel in de eerste ronde zou krijgen.


Voor Toon van Helfteren en zijn assistent Raoul Straathof is het zaak om een zo fit mogelijke ploeg aan de start te krijgen. De medische staf mag aan het werk, want Kevin Thompson kwam niet zonder kleerscheuren uit de wedstrijd tegen Landstede Basketbal. Ook Mohamed Kherrazi en Whit Holcomb-Faye zijn momenteel niet honderd procent fit. DeJuan Wright is dat naar eigen zeggen wel. Hij heeft geen last meer van zijn handblessure en kan lekker vrijuit spelen. En wat dat betekent, heeft iedereen zaterdag met eigen ogen kunnen zien. Wright was de speler die de achterstand van Zorg en Zekerheid Leiden al voor de rust wist te nivelleren.

Qua vechtlust en agressie zat het, op een zwak begin na, wel goed in de Leidse ploeg. Het is nu de tijd dat de echte mannen opstaan en laten zien dat Zorg en Zekerheid Leiden met de beste ploegen mee kan spelen. Maar dat neemt niet weg dat Landstede Basketbal zeker niet onderschat mag worden.

De Zwolse ploeg van Herman van den Belt heeft toch weer een mooi seizoen gedraaid. Voor de winterstop stond Landstede Basketbal lange tijd bovenaan en dat was toch wel een enorme verrassing. Belangrijk voor de Zwolse ploeg was de inbreng van de Amerikanen. Op de een of andere manier slaagt men er in Zwolle jaarlijks in om sterke Amerikanen naar de oude Hanzestad te halen. Spelers die ook in teamverband kunnen spelen. Holden Greiner, Justin Stommes en J.T. Tiller zijn gewoon prettige spelers om in je team te hebben. Overigens is het de vraag wat de inbreng van Stommes in de play-offs zal zijn. De forward maakte vorige week woensdag zijn rentree na twee maanden blessureleed. Hij speelde 21 minuten tegen Challenge Sports Rotterdam, maar kreeg daarna weer last van zijn knie.

Het trio Amerikanen is niet alleen verantwoordelijk voor het succes van Landstede Basketbal. Sergio de Randamie (speelt nog steeds niet mee als Nederlander), Kenrick Zondervan, Nikki Hulzebos, Leon Williams, Ewoud Kloos en Valentijn Lietmeijer hebben allemaal hun steentje bijgedragen.

Maar hoe goed Landstede Basketbal het ook heeft gedaan, in Leiden wil iedereen dat Zorg en Zekerheid Leiden doordringt tot de halve finale. Zorg daarom dat je erbij bent, want de eerste klap in de play-offs, zeker in een best of three serie, is een daalder waard. Kom naar de hal, laat je horen en zorg voor een fantastische sfeer, zoals afgelopen zaterdag. In die wedstrijd toonden de Leidse supporters aan dat zij met recht de zesde man voor Zorg en Zekerheid Leiden waren.