Nieuwsbericht

ZZ Leiden 2 wint laatste oefenduel

12 september 2007

Grasshoppers was afgelopen dinsdag de laatste tegenstander in de voorbereiding van ZZ Leiden 2, dat deze generale simpel met 99-51 won.
In het eerste kwart speelden de Leidenaars op hoog niveau. Zelden werd een misser genoteerd en er vielen zeven drietjes door de ring. Na de eerste periode stond het dan ook al 38-12. In het tweede kwart kon ZZ Leiden dat niveau niet vasthouden. Er werd slordig gespeeld en te weinig de open man gezocht. Met als gevolg een ruststand van 52-23. In de derde periode werd het verschil tot net boven de 40 punten getild (76-33), waarna het laatste kwart meer op een potje gezellig zomeravondbasketbal leek.

Kevin Tjin-a-Koeng viel met een enkelblessure uit, waardoor de kans bestaat dat Leiden zaterdag tegen Punch in de eerste competitiewedstrijd zonder echte spelverdeler moet aantreden nu Aron Royé ook geblesseerd is en Joey Schelvis voor de U20 ploeg moet uitkomen. Bart Constandse was mede dankzij 6 driepunters goed voor 24 punten. Bram Sieben (16), Kevin Tjin-a-Koeng (12) en Jerome Hoste (10) zaten ook in de dubbele cijfers. Nils Wytzes greep 8 rebounds.