Nieuwsbericht

Sleutelwedstrijd tegen Landstede Basketbal

18 april 2014

Zorg en Zekerheid Leiden weet wat het zaterdag 19 april moet doen. Winnen van Landstede Basketbal om de vierde plek te bemachtigen en thuisvoordeel voor de eerste ronde van de play-offs te verkrijgen. Daarin zou in dat geval Landstede Basketbal opnieuw de tegenstander worden. Het duel in de Vijf Meihal begint al om 20.00 uur. Alle wedstrijden in de laatste speelronde dienen immers op hetzelfde tijdstip te beginnen. Dus zorg dat je op tijd aanwezig bent om Zorg en Zekerheid Leiden naar die vierde plaats te schreeuwen.In de rangschikking heeft Zorg en Zekerheid Leiden een achterstand van twee punten op Landstede Basketbal. In de wetenschap dat er al twee van de drie wedstrijden door de Leidenaren zijn gewonnen, volstaat een overwinning zaterdagavond om over de Zwollenaren heen te klimmen naar de vierde plaats. Dat betekent meteen thuisvoordeel in een serie waarin Landstede Basketbal opnieuw de tegenstander is. De eerste wedstrijd staat dan gepland voor donderdag 24 april in de Vijf Meihal, aanvang 20.00 uur.

Maar er zijn nog twee andere scenario’s mogelijk als Zorg en Zekerheid Leiden niet weet te winnen. Zorg en Zekerheid Leiden wordt dan vijfde als GasTerra Flames haar sportieve plicht vervult en Matrixx Magixx verslaat. In dit geval opent Zorg en Zekerheid Leiden de play-offs met een uitwedstrijd op woensdag 23 april in Zwolle.

In het tweede scenario gaat Matrixx Magixx verrassend met de winst in Groningen aan de haal. De ploeg uit Wijchen, die donderdag na verlenging van Zorg en Zekerheid Leiden won, heeft op dit moment twee punten achterstand op de Leidse formatie en zou bij winst in Groningen en een Leidse nederlaag op gelijke hoogte kunnen komen. In dat geval is het onderling resultaat met 3-1 in het voordeel van de Magixx. Zorg en Zekerheid Leiden valt dan terug naar de zesde plaats en begint de play-offs op woensdag 23 april in Den Helder. In beide ‘negatieve’ scenario’s speelt Zorg en Zekerheid Leiden op zondag 27 april om 16.00 uur thuis tegen ofwel Landstede Basketbal ofwel Den Helder Kings.

Zo ver is het nog niet. Er resteren eerst nog vier keer tien minuten basketbal tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Bij Landstede Basketbal is Justin Stommes, na twee maanden blessureleed, weer binnen de lijnen teruggekeerd. De Zwolse ploeg kan hun topscorer goed gebruiken. Zorg en Zekerheid Leiden heeft in de Vijf Meihal echter ook tegen een Landstede Basketbal met Stommes gewonnen. Maar steun van het eigen publiek is natuurlijk zeer gewenst. In een Leidse heksenketel is het weinig ploegen gegeven om op cruciale momenten met een overwinning huiswaarts te keren. Kom op tijd, steun je favorieten en help mee om Zorg en Zekerheid Leiden op de vierde plaats te krijgen.