Nieuwsbericht

Leiden kan plek 5 veilig stellen in Wijchen

15 april 2014

De twee laatste wedstrijden van het reguliere seizoen zijn voor Zorg en Zekerheid Leiden nog van een aanzienlijk belang. Wordt de ploeg vierde, lijkt het bereiken van de halve finale aannemelijk, wordt Leiden vijfde, dan is de opgave een stuk lastiger met twee mogelijke uitwedstrijden. Wijchen is donderdag de tegenstander in de Arcus, waar Leiden om 20.00 uur start.

Er zijn nog twee scenario’s mogelijk. Zorg en Zekerheid Leiden eindigt als vierde, dat lukt al als er alleen wordt gewonnen tegen Landstede Basketbal, en heeft in de eerste ronde van de play-offs thuisvoordeel. Maar Leiden kan ook nog als vijfde of zesde eindigen. Dan moeten beide wedstrijden worden verloren door de ploeg van Toon van Helfteren en dat lijkt dan ook weer niet erg waarschijnlijk.

Tegen Wijchen kan er een grote stap worden gezet op weg naar die vierde plek. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de laatste reguliere wedstrijd tegen Zwolle altijd beslissend zal zijn als Landstede morgen thuis tegen Rotterdam wint. Bij een gelijk aantal punten geeft het laatste duel de doorslag en mocht Leiden op een gelijk puntenaantal kunnen komen met Zwolle moet het sowieso winnen van de Zwollenaren, aangezien die een ‘doelsaldo’ hebben van +7 op Leiden. Bij 3-1 in onderling resultaat vallen die resultaten natuurlijk weg.

Maar eerst het lastig te bespelen Matrixx Magixx. Een wat onvoorspelbare ploeg waar Zorg en Zekerheid het altijd lastig tegen heeft. In de beker was de balans na twee duels slechts twee punten in Leids voordeel na een zwaarbevochten 76-73 overwinning in de Vijf Meihal. Voor de competitie was het thuis al een keer met 65-74 misgegaan. In Wijchen won de ploeg van Michael Schuurs met 75-73. Op 5 april werd het in de Vijf Meihal toch 87-73 in een zeer vermakelijke wedstrijd.

Er is dus eigenlijk geen prognose te geven over het resultaat in Wijchen. Met een heel schuin oog kan Matrixx nog gluren naar plaats vijf, maar dat lijkt met vier punten achter op zowel Leiden als Zwolle niet heel waarschijnlijk meer. Wie gaat er met het beste gevoel de play-offs in? Dat zal donderdag in de voorlaatste wedstrijd blijken, als Wijchen met sterkhouders Patrick Richard, Robbie Sihota en Kelvin Martin aantreedt tegen een fit Leiden, dat zal willen laten zien dat het klaar is voor de play-offs. Het duel in de Arcus begint om 20.00 uur.