Nieuwsbericht

Wedstrijdschema voor de play-offs (update)

14 april 2014

Met nog twee wedstrijden te gaan, is het nog niet zeker op welke plaats Zorg en Zekerheid Leiden in de Dutch Basketball League eindigt. Momenteel wordt de vierde plaats ingenomen, maar Zorg en Zekerheid Leiden ontmoet nog Matrixx Magixx (uit) en zaterdag 19 april in de laatste speelronde van het reguliere seizoen Landstede Basketbal. Wat betekent dit voor de play-offs?

Feitelijk zijn er nog twee scenario’s mogelijk. Zorg en Zekerheid Leiden eindigt als vierde (alleen een winstpartij tegen Landstede Basketbal volstaat) en heeft in de eerste ronde van de play-offs thuisvoordeel. In dit geval opent Zorg en Zekerheid Leiden de play-offs op donderdag 24 april in de Vijf Meihal, aanvang 20.00 uur. Een eventuele derde en beslissende wedstrijd vindt plaats op dinsdag 29 april in de Vijf Meihal, wederom aanvang 20.00 uur.

Zorg en Zekerheid Leiden kan ook als vijfde of zesde eindigen. Dat laatste is theoretisch nog steeds mogelijk, maar dan moet Matrixx Magixx eerst donderdag in eigen huis van Zorg en Zekerheid Leiden winnen en dan twee dagen later nog eens in Groningen van GasTerra Flames. Bovendien moet Zorg en Zekerheid Leiden dan ook de slotwedstrijd tegen Landstede Basketbal verliezen.

Hoe dan ook, vijfde of zesde betekent geen thuisvoordeel. Er zal dan eerst een uitwedstrijd plaatsvinden tegen Landstede Basketbal (bij een vijfde plaats) of Den Helder Kings (bij een zesde plaats). De thuiswedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden staat dan gepland voor zondag 27 april, aanvang 16.00 uur.

Na afloop van de wedstrijd van zaterdag 19 april wordt duidelijk welk scenario in werking gaat treden.

De data voor de halve finale en de finale staan ook al vast, al valt hier nog weinig over te zeggen. Het is natuurlijk maar de vraag of Zorg en Zekerheid Leiden zo ver in de play-offs komt en of er sprake is van thuisvoordeel. Verrassingen in de play-offs zijn heel goed mogelijk. Immers, vorig jaar schakelde het lager geklasseerde Aris de grote favoriet EiffelTowers Den Bosch in de halve finale uit.

Voor wie toch zijn agenda wil invullen, hieronder de data.

Halve finale: donderdag 1 mei, zaterdag 3 of zondag 4 mei, dinsdag 6 mei, donderdag 8 mei en zaterdag 10 of zondag 11 mei.

Finaledata: dinsdag 13 mei, donderdag 15 mei, zaterdag 17 of zondag 18 mei, zaterdag 24 mei, zondag 25 mei, zaterdag 31 mei, zondag 1 juni.

Let wel: dit alles is onder voorbehoud. Zodra er meer bekend is, wordt dat op deze site gemeld.