Nieuwsbericht

Leiden op bezoek in sporthal Boshoven

10 april 2014

Zaterdagavond om 20.00 uur wacht in Sporthal Boshoven Maxxcomm BSW in Weert voor Zorg en Zekerheid Leiden, dat met drie reguliere wedstrijden te gaan nog altijd de hoop op plek vier niet heeft opgegeven. Weert, dat dit jaar met een volledig Nederlandse ploeg geen potten kan breken, zou daarbij een ‘ingecalculeerde’ zege moeten opleveren.Natuurlijk is niets zeker, maar gezien de verhoudingen dit jaar mag Weert geen gevaar opleveren voor Leiden, dat zich langzaam maar zeker wat herstelt van een lastige periode, waarin veel wedstrijden geen lust voor het oog waren. De wedstrijd tegen Wijchen vorige week zaterdag was beter, in ieder geval was er plezier en heel veel inzet zichtbaar, iets dat ZZ dit seizoen wel eens heeft verzaakt te tonen.

Maar het verleden telt niet en zeker niet met de play-offs voor de deur. Plek vier en dus thuisvoordeel in de kwartfinale zijn nog haalbaar, zeker omdat zowel Landstede Basketbal als Matrixx Magixx onderuit gingen doordeweeks. Daardoor is plek vijf nu vrijwel zeker voor Leiden, de zesde plek is voor de ploeg uit Wijchen, maar met Zwolle strijdt Zorg en Zekerheid Leiden om de laatste stek met thuisvoordeel. Landstede staat nog twee punten voor, maar Leiden ontvangt de ploeg nog een keer tijdens de laatste reguliere wedstrijd van dit seizoen.

Zoals gezegd eerst Weert zaterdag. De ploeg behaalde pas drie zeges dit seizoen en ook tegen Leiden wilde het niet erg vlotten voor het team van Niels Vorenhout. In de competitie werd het in Weert al 53-104, voor de beker 44-64. Om nog wat vertrouwen te tanken voor de play-offs waar het uiteindelijk natuurlijk allemaal om gaat, is het te hopen dat Leiden na afgelopen zaterdag gas geeft en laat zien dat het klaar is voor het toetje van de competitie!