Nieuwsbericht

Zorg en Zekerheid Leiden bedankt vrijwilligers

8 april 2014

Topbasketbal in Leiden is onmogelijk zonder de vele vrijwilligers. Zij vormen de basis. Om al deze mensen van onschatbare waarde te bedanken, verzorgt Zorg en Zekerheid Leiden Basketball elk jaar een vrijwilligersavond. Bowlen en steengrillen bij Sportcity in Leiderdorp, samen met spelers en staf van Zorg en Zekerheid Leiden.

Voorzitter Marcel Verburg gaf in zijn speech al aan dat er zonder vrijwilligers topbasketbal in Leiden niet kan bestaan. Voor de wedstrijd begint moet bijvoorbeeld de vloer gelegd worden. Als velen de Business Lounge verlaten, staan de deuren van de hal nog open. De vloer moet immers ook weer opgeruimd worden. Zo maar een voorbeeld van het werk dat door vrijwilligers gedaan wordt. Ook coach Toon van Helfteren sprak zijn dank uit voor het vele werk van de vrijwilligers.

De avond begon met bowlen. De vrijwilligers namen het op tegen de spelers en staf van Zorg en Zekerheid Leiden. Natuurlijk ging dit al gepaard met een hapje en een drankje. Sommige spelers hanteerden een aparte techniek. Zij namen de bal in de hand en rolden die hard richting de pins. Niks vingers in drie gaten. Vooral Kevin Thompson en Mohamed Kherrazi bleken uitstekend te kunnen mikken. Mochten ze ooit stoppen met basketbal, dan ligt er op de bowlingbaan nog een leuke carrière in het verschiet.

Na het bowlen verplaatste het gezelschap zich naar de eetruimte om daar te gaan steengrillen. Aan alles was wel gedacht: vlees, salades, stokbroodjes, kruidenboter, (warme en koude) sausen en frites. Na het steengrillen kwam er nog een heerlijk dessert op tafel. Een mooie manier om een geslaagde avond af te sluiten.