Nieuwsbericht

Spelers ZZ Leiden geven clinic

8 april 2014

Op 7 april 2014 gaven de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden een basketbalclinic aan de leerlingen van het Visser 't Hooft Lyceum in Rijnsburg. Het blijkt nog niet mee te vallen: één keer dribbelen, en vastpakken. Zo hoog mogelijk dribbelen. Een dribbel met links, een met rechts: steeds om en om. Mohamed Kherrazi en Whit Holcomb-Faye kunnen het met hun ogen dicht. Nu de leerlingen nog. Er blijken heel wat talenten tussen te zitten.

Kherrazi en Holcomb-Faye geven les in dribbel-technieken. Zittend dribbelen, daarbij heb je nog meer coördinatie, controle en balgevoel nodig. Holcomb-Faye kan zelfs zittend achter zijn rug langs dribbelen!

Next up: de nieuwste aanwinsten van Zorg en Zekerheid Leiden, Kevin Thompson en DeJuan Wright. Zij beginnen met een lesje balvaardigheid. Voor Wright is dat heel belangrijk om te trainen. Hij is een zeer snelle speler, die over het hele veld vliegt. Thompson is erg groot en sterk, dus hij moet zorgen dat hij vooral effectief en krachtig aan de bal is. Je zult hem niet zo snel over het veld zien slalommen met de bal. Laat dat maar aan Wright over! Een reus zoals Thompson is onder andere belangrijk onder de basket. Rebounds (missers) pakken, schoten uit de lucht 'blocken', en zelf met zijn 'center-moves' punten maken en fouten van tegenstanders afdwingen. De scholieren doen enorm hun best. Het dribbelen gaat steeds beter. Wat wil je ook, als Thompson met zijn 2 meter 5 en pakweg 120 kilo voor je neus staat? Dan ga je vanzelf wel je uiterste best doen!

Al die oefeningen waren niet voor niets: Wright en Thompson laten partijtje spelen en doen zelf ook mee. Vooral Wright maakt er een prachtige show van. Deze clinic past in de aanpak van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball: topsport, plus veel aandacht voor jeugd, scholen, wijken en buurten, en een gezonde leefstijl. Bovendien brengen de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bezoeken aan kinderziekenhuizen en steunt de club het Willem Alexander Kinderfonds. Het rolstoelbasketbalteam ‘The Rollers’ heeft een speciale plaats binnen het Leidse basketbal.

Echte teams sluiten af met een yell!

Beelden van de clinic, geschoten door Gerry van der Vliet, zijn te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=WGzjr4rj4iY