Nieuwsbericht

ZZ Leiden vaster naar de vijfde plaats?

4 april 2014

Zorg en Zekerheid Leiden kan zaterdagavond goede zaken doen. Bij winst tegen Matrixx Magixx nestelt de Leidse ploeg zich vaster op de vijfde plaats. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de ploeg uit Wijchen is dit seizoen een geduchte tegenstander voor Zorg en Zekerheid Leiden. De steun van de zesde man is dan ook gewenst. De wedstrijd in de Vijf Meihal vangt om 20.30 uur aan.

De cijfers tot nu toe tonen wel aan dat Matrixx Magixx een niet te onderschatten tegenstander is voor Zorg en Zekerheid Leiden. Dat bleek al tijdens de Open Dag toen de ploeg uit Wijchen met een 62-72 overwinning uit de Vijf Meihal vertrok. Deze wedstrijd behoorde nog tot de voorbereiding en dat je daar weinig waarde aan hoeft te hechten, bleek twee weken later. Op 5 oktober begon Zorg en Zekerheid Leiden de competitie met een verrassende overwinning op GasTerra Flames.

Maar ondanks deze goede start bleef Matrixx Magixx een ploeg die Zorg en Zekerheid Leiden veel problemen bezorgde. In de competitie werd er in Wijchen met 75-73 verloren, in eigen huis werd het 65-74. Ook de eerste bekerwedstrijd in de kwartfinale ging in Wijchen met 62-61 verloren. Pas op 19 februari kon de eerste zege tegen Matrixx Magixx worden bijgeschreven, al had Zorg en Zekerheid Leiden daar wel een imposante slotminuut voor nodig: 76-73.

Die laatste wedstrijd was wel typerend voor het Matrixx Magixx van dit seizoen. De ploeg speelt in een hoog tempo en de driepunter is heilig verklaard. In die bekerwedstrijd in de Vijf Meihal schoten de mannen van Michael Schuurs dertien driepunters binnen en slechts tien tweepunters. Met name big man Robbie Sihota had het op zijn heupen door zes bommen te droppen. Wil Zorg en Zekerheid Leiden winnen, dan moet de dreiging van veraf ook worden weggenomen.

De ploeg uit Wijchen, waar uitgaansgelegenheid The Matrixx uit Nijmegen als hoofdsponsor gaat stoppen, moet het inmiddels zonder Stefan Mladenovic stellen. Op 1 maart in een thuiswedstrijd tegen Den Helder Kings raakte de international aan zijn knie geblesseerd. Volgens de berichten komt hij dit seizoen niet meer in actie.

Zorg en Zekerheid Leiden boekte afgelopen woensdag een eenvoudige zege op Challenge Sports Rotterdam. Uit voorzorg werd Mohamed Kherrazi vanwege een enkelblessure aan de kant gehouden. Gezien het belang van deze wedstrijd en het feit dat er volgende week weer een ‘rustwedstrijd’ tegen Maxxcom BSW aan zit te komen, ligt het meespelen van Kherrazi in de lijn der verwachtingen.

Hoe dan ook, wedstrijden tegen Matrixx Magixx zijn altijd spectaculair en staan bol van de spanning. De voorlaatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen is er eigenlijk eentje die je niet mag missen!