Nieuwsbericht

De race naar thuisvoordeel

1 april 2014

Nu de bekerfinale niet vertaald werd in een overwinning, kan Zorg en Zekerheid Leiden zich weer op het slot van de competitie gaan richten. De ploeg heeft nog vijf wedstrijden om zich een prettige uitgangspositie te verwerven voor de play-offs. De eerste tegenstander in die reeks van vijf is Challenge Sports Rotterdam dat al sinds 11 december niet meer gewonnen heeft. De wedstrijd in de Vijf Meihal staat voor woensdag 2 april gepland, aanvang 20.00 uur.

Drie keer eerder hebben beide ploegen al de degens gekruist en op een moeizame overwinning in Rotterdam na was Zorg en Zekerheid Leiden eigenlijk gewoon een stuk beter dan de Rotterdammers. In het eerste deel van de competitie leunde Challenge Sports Rotterdam, dat tussentijds Yannick Franke en Robert Krabbendam aan het team toevoegde, vooral op alleskunner La’Shard Anderson. Hij gaf het team scores, assists en steals. Totdat hij aan zijn hand geblesseerd raakte en een fiks aantal weken niet in actie kwam.

BC Apollo was inmiddels dichterbij geslopen voor richting de achtste plaats, maar met Anderson terug in de ploeg leken de Rotterdammers toch de betere papieren te hebben. Maar de Anderson van nu is niet meer te vergelijken met dezelfde speler van voor zijn blessure. Het heeft ertoe geleid dat Challenge Sports Rotterdam de enige ploeg in de Dutch Basketball League is die in 2014 nog geen één wedstrijd heeft gewonnen. De achtste plaats is ondertussen ook prijsgegeven en de ploeg lijkt het seizoen op de voorlaatste plaats te gaan afsluiten.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden staat er nog wel wat op het spel. Natuurlijk gaat de Leidse formatie meedoen in de play-offs en het spel van afgelopen zondag geeft ook wel aan dat niemand de Leidenaars moet uitvlakken. Zeker nu Toon van Helfteren weer over DeJuan Wright kan beschikken. De Amerikaan is een klasbak en liet dat zondag ook nog even zien door 28 punten te scoren en Zorg en Zekerheid Leiden voor rust in het spoor van GasTerra Flames wist te houden.

De vraag is vooral op welke plaats Zorg en Zekerheid Leiden gaat eindigen en wie de eerste tegenstander in de play-offs gaat worden. Afgaande op de huidige stand is al duidelijk dat GasTerra Flames en SPM Shoeters Den Bosch in de eerste ronde vermeden gaan worden. Als Zorg en Zekerheid Leiden zesde wordt, speelt de ploeg zeer waarschijnlijk tegen Den Helder Kings, maar de Leidse formatie kan nog wel één of twee plekken klimmen op de ranglijst.

Zorg en Zekerheid Leiden deelt momenteel de vijfde plaats met Matrixx Magixx en die ploeg wordt in de laatste vijf wedstrijden nog twee keer bestreden. Landstede Basketbal staat vier punten voor op Matrixx Magixx en Zorg en Zekerheid Leiden, maar de Leidenaars staan op onderling resultaat (van belang bij gelijk eindigen) 2-1 voor. Laat nu net de laatste (thuis)wedstrijd van de reguliere competitie tegen Landstede Basketbal zijn. Dat kan nog een leuk staartje van de competitie betekenen, maar first things first: Zorg en Zekerheid Leiden moet eerst voor de vierde keer afrekenen met Challenge Sports Rotterdam.