Nieuwsbericht

Groningen - Leiden, deel 1

25 maart 2014

GRONINGEN - Het wordt een druk weekje voor Zorg en Zekerheid Leiden. Ook voor GasTerra Flames trouwens. Eerst treffen de twee ploegen elkaar donderdag in de Martiniplaza (aanvang 19.30) voor de competitie, drie dagen daarna staat de bekerfinale in Zwolle op het programma. Gedurende het tweeluik zal vooral Leiden zien waar het staat in een wisselvallige periode.

Den Helder werd briljant geveegd in de Vijf Meihal, in Leeuwarden werd op een dramatische manier verloren en in Amsterdam werden de punten simpel meegepikt in een bij vlagen best aardig optreden van Zorg en Zekerheid. Simpel gezegd is er dus geen peil op te trekken voor Toon van Helfteren welke ploeg hij deze keer voor zijn neus te zien krijgt. Doel in de aanloop naar de play-offs is dan ook zonder twijfel het uitbannen van de wisselvalligheid en ervoor zorgen dat er wat consistentie komt in de wedstrijden. Dan het liefst de goede kant natuurlijk.

 

Groot bijkomend voordeel is dat DeJuan Wright weer deel uitmaakt van de selectie. De laat gecontracteerde Amerikaan is weer fit en die constatering moet de Leidse fans zeer veel deugd doen. Of hij er donderdag al bij is, dat valt zeer te betwijfelen met het oog op de veel belangrijkere bekerfinale, maar dat hij weer in Leiden-tenue in ieder geval de warming-up meeloopt, dat stemt positief op weg naar de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.

 

Maar zoals gezegd eerst deel één van de clash Groningen-Leiden. De Groningers kunnen bijna de eerste plaats in de competitie niet meer missen en met vooral een brede bank vol met spelers die bij andere clubs gemakkelijk in de basis zouden kunnen starten, heeft coach Ivica Skelin weinig reden tot klagen dit seizoen. Alhoewel er met een schuin oog natuurlijk meer gekeken wordt naar zondag, zullen de ploegen als psychologische oorlogsvoering als voorgerecht zeker willen laten zien waar zij toe in staat zijn. Het belooft een hete wedstrijd te worden op weg naar het hoofdgerecht. Het duel begint om 19.30 in MartiniPlaza.